2024-2025 AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman?

2024-2025 AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman?
2024-2025 AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman?
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme tarihleri açıklandı. Önlisans ve lisans öğrencilerinin 2024-2025 eğitim yılında da öğrenimine devam etmesi için ders seçimi yapması ve kayıt yenileme işlemini belirtilen tarihlerde tamamlaması gerekmektedir.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF), eğitim fırsatlarını genişletmek ve farklı yaş gruplarındaki kişilere yükseköğretim imkanı sunmak için önemli bir seçenektir. her yıl yüzbinlerce öğrenci, AÖF bünyesinde lisans ya da önlisans programlarına eğitim alarak kariyerine yön vermektedir. AÖF’de eğitim almaya devam etmek için kayıt yenileme işleminin belirtilen tarihlerde yapılması ve kayıt yenileme ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2024-2025 akademik takvimine göre güz dönemi kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman başlayacağı ise birçok öğrenci tarafından merak edilmekte. AÖF kayıt yenileme, 7 Ekim ile 18 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. AÖF ‘de öğrenim gören öğrenciler, bir dönemde toplam 45 AKTS krediyi aşmayacak şekilde en fazla 10 ders seçebilecek ve böylece üst dönemden de ders alabileceklerdir.

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

2024-2025 eğitim yılı için AÖF güz dönemi kayıtları 7 Ekim itibari ile başladı. Birçok öğrenci kayıt yenileme işleminin belirtilen tarihler arasında yaparak öğrenimine devam etmek istemekte. AÖF’de öğrenim gören kişiler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS krediyi aşmamak koşuluyla en fazla 10 ders seçme hakkına sahip. Bu şekilde üst dönemden de ders alınabildiği gibi önceki dönemden kalan dersler de alınabilecektir.

AÖF kayıt yenileme işlemi aosogrenci.anadolu.edu.tr web sitesine e-Devlet şifresi ile giriş yaparak yapılacaktır. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada solda bulunan menüden ders ekle/sil bölümünden ders seçimi yaparak, kayıt yenileme işlemini tamamlayacaktır. Ardından AÖF kayıt yenileme tutarı ekranda gözükecektir. Kayıt yenileme ücretini Ziraat Bankası ATM veya şubelerinden yapabilir ya da “ödeme yap” sekmesine tıklayarak online bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

İlgili İçerik: İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

2024-2025 AÖF Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme ücretleri yapılan son zamlar ile birlikte arttı. Kayıt yenileme işlemi yaparken yapılan ders seçimine bağlı olarak kayıt yenileme ücreti değişiklik gösterebilmektedir. AÖF kayıt yenileme ücreti, 1.900 TL ile 2.400 TL arasında olup, seçilen ders adedine göre değişiklik göstermektedir.

Ders ekle/sil bölümünden yapılan kayıt yenileme işlemi, ders seçimlerinin yapılmasının ardından tamamlanmakta ve yapılması gereken ödeme tutarı kayıt yenileme işleminin tamamlanmasından sonra gözükmektedir. Belirtilen tutarı Ziraat Bankası ATM’lerinden ya da şubelerine giderek yapabilir veya “ödeme yap” butonuna tıklayarak online bir şekilde kayıt yenileme ücretinizi ödeyebilirsiniz. 

AÖF Ders Seçimi Nasıl Yapılır?

Kayıt yenileme işlemi yapmak için öncelikle ders seçiminin yapılması gerekmektedir. Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri bir yarıyılda toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçimi yapabileceklerdir. AÖF ders seçimi, Açıköğretim Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden e-Devlet şifresi ya da öğrenci şifresi ile giriş yapılarak, ders ekle/sil sekmesinden yapılabilecektir. Kayıt yenileme için ödenecek olan tutar ders seçimi işlemi sonucunda görüntülenecektir.

2024-2025 öğretim yılı güz dönemi öğretim materyal ücreti, dönem öğrenim ücretleri ve dönem öğrenci katkı payı ücretlerinin son ödeme günü 18 Ekim 2024 saat 22:30’a kadar olacaktır. Ödeme yapacak olan öğrenciler, 2024-2025 öğretim yılı güz dönemi kayıt yenileme ücretini yaparken belirtilen ibarelere dikkat etmelidir. Yalnızca eski ders materyal borçlarını ödeyen öğrencilerin kayıt yenileme işlemi geçersiz sayılacaktır.

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver