2024-2025 İBB Burs Başvurusu Ne Zaman?

2024-2025 İBB Burs Başvurusu Ne Zaman?
2024-2025 İBB Burs Başvurusu Ne Zaman?
İBB, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için her yıl öğrencilere çeşitli burs imkanı sunmaktadır. 2024-2025 İBB burs başvurusunun ne zaman yapılacağı ile ilgili detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İBB burs başvurusu, İstanbul ilinde ikamet eden öğrencilere çeşitli burs imkanları sunarak okul materyalleri gibi ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmaktadır. 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlaması ile beraber birçok öğrenci tarafından merak edilen İBB burs başvurusu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genç Üniversiteli Eğitim Desteği adı altında öğrencilere, belirtilen şartları sağlaması durumunda burs vermektedir.

İBB Genç Üniversiteli bursu; doktora, yüksek lisans, lisans, önlisans eğitimi alan öğrencilere geri ödemesiz olarak burs imkanı tanımaktadır.

2024-2025 İBB burs başvuru tarihleri açıklandı. İBB burs başvurusu, 25 Eylül ile 18 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği’nden faydalanmak ve İBB burs başvurusu yapmak için, İBB'nin Genç Üniversiteli web sitesini ziyaret edebilir ya da telefonunuza İstanbul Senin uygulamasını indirerek İBB burs başvurusu yapabilirsiniz. 

İBB Burs Başvurusu Şartları ve İBB Burs Başvurusu İçin Gerekli Olan Belgelere İBB Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

2024-2025 İBB Bursu Ne Kadar?

İBB tarafından sağlanan eğitim desteğinde, burs başvurusu yapacak olan birçok öğrencinin merak ettiği soru ise burs miktarının ne kadar olacağı. Geçtiğimiz dönemde 75 bin öğrenciye geri ödemesiz olarak 7500 TL ödeme yapılmıştı. 2024-2025 eğitim döneminde ise İBB burs miktarı 100 bin öğrenciye 15 bin TL geri ödemesiz burs vereceği açıklandı. Geçen yıl İBB bursundan faydalanan öğrenciler için ise yapılan açıklamaya göre, tekrar burs başvurusu yapmaları halinde burs alma imkanından faydalanabileceklerdir.

2024-2025 İBB Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

İBB burs başvurusu yaparak Genç Üniversiteli Eğitim Desteği’nden faydalanmak isteyen öğrenciler, belirtilen burs başvurusu şartlarına uygun bulunması halinde başvurusu olumlu değerlendirilir ve burs almaya hak kazanır. Burs başvurusu yaparken, gerekli olan evrakları eksiksiz bir şekilde teslim etmelisiniz. Eksik ya da yanlış evrak teslim edilmesi burs başvurusunun olumsuz yanıtlanmasına neden olabilmektedir.

2024-2025 İBB burs başvurusunun son tarihi 18 Ekim 2024 olarak açıklandı. Bu tarihten sonra yapılan başvurular, gerekli evraklar, şartlara uygunluk değerlendirilerek öğrencilere bildirilecektir. İBB burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmamıştır fakat Kasım ayında açıklanacağı tahmin edilmektedir. İBB burs başvuru sonuçlarını Genç Üniversiteli web sitesinden ya da İstanbul Senin uygulamasından bilgilerinizi ilgili alana girerek takip edebilirsiniz. 

Kimler İBB Burs Başvurusu Yapamaz?

  • Açıköğretim öğrencileri,

  • Yurt dışında eğitim gören öğrenciler,

  • Değişim programından faydalanan öğrenciler,

  • Önlisans ve lisans öğrencilerinin 30 yaşından büyük olanlar,

  • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin 40 yaşından büyük olanlar,

  • Disiplin cezası alan öğrenciler,

  • Sabıka kaydı bulunan öğrenciler.

 

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver