2024-2025 İlk Ara Tatil Ne Zaman?

2024-2025 İlk Ara Tatil Ne Zaman?
2024-2025 İlk Ara Tatil Ne Zaman?
2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen konular arasında; ilk ara tatilin ne zaman başlayacağı bulunmakta. MEB tarafından yayınlanan takvime göre ilk ara tatilin hangi tarihte başlayacağı belli oldu.

Birçok öğrencinin okula başlamasının ardından ara tatil ve şubat tatilinin ne zaman başlayacağı merak edilmekte. Yoğun ders ve sınav temposunun ardından dinlenecekleri günlerin hayalini kuran öğrenciler gibi veliler de çocukları ile vakit geçirmek için ara tatil günlerini araştırmaya başladı.

İlk Ara Tatil Ne Zaman? Kaç Gün Sürecek?

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül’de başlamıştı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin motivasyonunu artırmak, yoğun sınav ve ders dönemlerinin ardından dinlenmesini sağlamak için çeşitli tatil dönemleri ile bu durum desteklenmektedir. İlk ara tatil, her sene eğitim öğretim yılı çalışma takviminde belirtilerek uygulanmaktadır. Ara tatil, öğrencilerin ders yoğunluğundan biraz da olsa uzaklaşmalarını, dinlenmelerini ve sosyal etkinliklere katılmaları amacı ile düzenlenmektedir.

2024-2025 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde belirtilen tarihlere göre ilk ara tatil, 11 Kasım ile 15 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ara tatil hafta sonları ile beraber toplam 9 gün sürecek. Öğrenciler, 8 Kasım Cuma günü son derslerine girecek ve ara tatilleri başlayacaktır. 18 Kasım Pazartesi günü ise tekrardan sınıflarında yerlerine alarak eğitim öğretim dönemine devam edeceklerdir. 

İlgili İçerik: Okul Servis Ücretleri Ne Kadar?

İkinci Ara Tatil Ne Zaman?

Her sene MEB tarafından ilan edilen, eğitim öğretim yılı çalışma takvimi doğrultusunda tatil tarihleri ve günleri güncellenerek duyurulmaktadır. 2024-2025 çalışma takvimine göre ise ikinci ara tatil yani ikinci dönem ara tatili 31 Mart ile 4 Nisan 2025 tarihleri arasında olacak. İkinci ara tatil hafta sonları ile beraber toplam 9 gün sürecek. Öğrenciler 28 Mart Cuma günü son derslerine girmiş olacak ve 7 Nisan Pazartesi günü tekrardan sınıfta yerlerini alacaklar. 

Yarıyıl Tatili Ne Zaman?

Öğrencilerin heyecanla beklediği yarıyıl tatili diğer adı ile sömestr, birinci dönemin bitmesi ile beraber gelen bir tatildir. Eğitim öğretim hayatında yaz tatilinden sonra en uzun tatil olan yarıyıl tatili 15 gün sürmekte. Bu nedenle “15 tatil” olarak da anılmaktadır. Birçok öğrencinin 15 tatil ne zaman, 15 tatil ne zaman başlıyor gibi sorular sorduğuna şahit olmuşuzdur. Öğrenciler yarıyıl tatiline başlamadan önce, dönemin not ortalamasını ve ders başarısını gösteren karnelerini alırlar ve ilk dönemi tamamlamış olurlar.

Yarıyıl tatili 20 Ocak 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma günü sona erecektir. Öğrenciler 17 Ocak 2025 Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline başlamış olacaklar, ikinci dönem için ise 3 Şubat 2025 Pazartesi günü sınıflarına geri dönerek eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başlayacaklar. 

Yaz Tatili Ne Zaman? Okullar Ne Zaman Kapanacak?

9 Eylül’de başlayan 2024-2025 eğitim öğretim yılının ardından MEB tarafından yayınlanan çalışma takviminde; okulların hangi tarihlerde ara tatile, yarıyıl tatiline gireceği ve okulların yaz tatiline ne zaman başlayacağı, okulların ne zaman kapatılacağı belirtilmektedir. İkinci dönemin tamamlanarak öğrencilerin karnelerini almasına ve yaz tatilinin başlamasına henüz daha vakit olsa da birçok öğrenci gelecek yaz tatilinin hayalini şimdiden düşlemekte.

İkinci dönemin tamamlanması ile öğrenciler karnelerini alarak bir üst sınıfa geçmeye hak kazanacaklar. Okullar ne zaman kapanacak sorusunun yanıtı ise; 20 Haziran 2025 Cuma kapanacak ve yaz tatili başlayacaktır. Bir sonraki yılın eğitim öğretim döneminin ne zaman başlayacağı MEB tarafından belirlenmediği için, yaz tatilinin kaç ay süreceği ise henüz belli değil.

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver