2024-2025 KYK Burs Başvurusu Ne Zaman?

2024-2025 KYK Burs Başvurusu Ne Zaman?
2024-2025 KYK Burs Başvurusu Ne Zaman?
KYK, üniversite öğrencilerine maddi destek sağlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacı ile birçok öğrenciye her yıl burs ve öğrenim kredisi olanağı sağlamaktadır. Öğrencilerin beklediği 2024-2025 KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı!

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), üniversite öğrencilerine maddi destek sağlamak ve eğitim hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan bir kurumdur. Her yıl KYK tarafından öğrencilere burs ve öğrenim kredisi imkanı sunulmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularının başladığını duyurdu. e-Devlet sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak gerçekleştirilen KYK burs ve öğrenim kredisi başvurusunun ne zaman başlayacağını ise birçok öğrenci merak etmekte.

2024-2025 öğretim yılında KYK burs ve öğrenim kredisi başvurusu 8 Ekim ile 13 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. KYK burs başvuruları ve öğrenim kredisi başvuruları aynı sayfa üzerinden gerçekleştirilebilecek.

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler e-Devlet portalı üzerinden KYK burs başvurusunda bulunabilmektedir. e-Devlet sistemine T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıp arama kısmına Burs/Öğrenim Kredisi yazarak ilgili adımlar takip edilerek KYK burs ya da öğrenim kredisi başvurusu yapılabilmektedir. 

KYK burs başvurusu yapılırken, başvuruda bulunan öğrenciden bazı bilgiler istenmektedir. Bu bilgiler; öğrencinin ekonomik, sosyal ve eğitim durumu ile ilgili bilgilerdir. Verilen bilgiler teyit edildikten sonra öğrencilerin ailelerinin maddi durumları da araştırılıp burs veya kredi verilir. 

KYK burs ve öğrenim kredisi başvurusu ayrı yapılmaz. KYK burs başvurusu yapılırken öğrenciden alınan bilgiler değerlendirilir ve bu değerlendirme sonucuna göre geri ödemesiz burs ya da geri ödemeli öğrenim kredisi çıkar. 

İlgili İçerik: KYK Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK Burs Ücretleri Geriye Dönük Olarak Yatırılacak

KYK burs başvurusu yapan ve geri ödemesiz burs ya da geri ödemeli öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere geriye dönük olarak ücret yatırılacak. Geçtiğimiz eğitim yılında öğrencilerin ilk burs veya öğrenim kredisi ödemeleri Ekim ayında yapılmıştı. Bu yıl ise KYK burs başvurusunun henüz başlamaması nedeni ile ilk defa burs ya da öğrenim kredisi alacak öğrencilere geriye dönük ödeme yapılacağı duyuruldu.

Burs ve öğrenim kredisi ödemelerini T.C kimlik numarasının son hanesine göre alacak olan öğrenciler, her ayın 6’sı ve 10’u arasında Ziraat Bankası ATM’lerinden burs ücretlerini alabilecekler. 

İlgili İçerik: KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

2024-2025 KYK Burs Ücreti Ne Kadar?

KYK burs başvurularının başlamasının ardından birçok öğrenin merak ettiği konu ise KYK burs ücretlerinin ne kadar olduğu. KYK burs ücretleri her yıl değişiklik göstermektedir. Önlisans ve lisans öğrencileri için KYK burs ücretleri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri için burs miktarları farklıdır. 2024-2025 eğitim dönemi için belirlenen KYK burs ücretleri ise şu şekildedir:

  • Önlisans ve lisans öğrencileri için 2.000 TL

  • Yüksek lisans öğrencileri için 4.000 TL

  • Doktora öğrencileri için 6.000 TL

İlgili İçerik: KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

KYK Burs Başvuru Şartları Nelerdir?

2024-2025 eğitim dönemi için KYK burs başvuruları başladı. Birçok öğrencinin merak ettiği konu olan burs ve öğrenim kredisi başvuruları aynı yerden yapılmaktadır. Burs başvurusu yapılırken öğrencilerden istenen bilgiler değerlendirilmeye alınır ve değerlendirme sonucunda uygun bulunan öğrencilere geri ödemesiz burs ya da geri ödemeli öğrenim kredisi verilir. KYK burs başvurusu yapacak olan öğrencilerin bazı şartlara uygunluk sağlaması gerekmektedir. KYK burs başvuru şartları şunlardır:

  • Önlisans öğrencileri,

  • Lisans öğrencileri

  • Açıköğretim öğrencileri (sadece öncelikli öğrenciler)

  • 2 yıllık öğrenimin ardından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık fakültelere geçiş yapan öğrenciler,

  • Master ve doktora öğrencilerine,

  • Vakıf üniversitesi öğrencilerine,

  • ÖSYM tarafından yapılan YKS üniversite sınavının sonucunda ilk 100’e girmiş olan öğrencilere,

  • Ülke adına yarışmalara katılan ve milli sporcu olan öğrencilere,

  • İkinci öğretimde okuyan öğrenciler burstan yararlanabilmektedir.

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver