2024-2025 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

2024-2025 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?
2024-2025 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?
KYK yurtları, devlet destekli konaklama seçeneği sunarak birçok öğrenciye ekonomik ve kaliteli bir yaşam alanı sağlamayı amaçlar. KYK yurt başvurularının açıklanmasının ardından birçok öğrenci yurt kayıtlarını yapmaya başladı. KYK yurt ücretlerinin ne kadar olduğu ise birçok öğrenci tarafından merak edilmekte.

KYK Yurtları Nedir?

Türkiye’de yüksek öğrenim gören öğrenciler için barınma oldukça önemli bir konudur. Kamu ve özel yurtlar, üniversite yaşamının konforunu ve güvenliğini sağlamak için öğrencilere çeşitli imkanlar sunmaktadır. KYK yurtları, Türkiye Cumhuriyeti Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından işletilen devlet destekli öğrenci yurtlarıdır. KYK yurtları, üniversite ve yüksekokul öğrencilerine güvenli ve ekonomik konaklama imkanı sunarak birçok öğrencinin barınma ihtiyacını gidermesine yardımcı olur. KYK yurtlarında; yemek, temizlik ve güvenlik imkanları sağlanırken aynı zamanda çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere de yer verilmektedir. 

KYK Yurt Oda Tipleri ve Özellikleri

KYK yurtları, çeşitli oda tipleri sunarak farklı bütçelere ve ihtiyaçlara hitap etmektedir. KYK yurtları oda özelliklerine göre 6 tipte sınıflandırılmaktadır. Bu şekilde ayrılmasının nedeni, KYK yurtlarında bulunan odaların büyüklüğü ve genişliği, odada kalacak olan öğrenci sayısı, oda içerisinde banyo ve tuvalet bulunup bulunmaması gibi özelliklerden kaynaklanmaktadır. KYK yurt tipleri ve özellikleri şu şekildedir:

  • 1. ve 2. Tip Yurtlar ve Özellikleri: Öğrencilerin temel barınma, yemek ve güvenlik ihtiyacını karşılayan yurtlardır. Odalar genellik 6 - 8 kişilik odalar olup; banyo ve tuvalet ortak kullanım alanıdır. 

  • 3. ve 4. Tip Yurtlar ve Özellikleri: 4 ve 6 kişilik odalardan oluşan yurt odalarıdır. Bu odalarda öğrenciler için çalışma masası, buzdolabı ve kitaplık bulunur. Banyo ve tuvalet ortak kullanım alanıdır. 

  • 5. ve 6. Tip Yurtlar ve Özellikleri: 1 ve 2 bazen de 3 kişilik odalardan oluşan yurtlardır. 5 ve 6. tip odalarda banyo ve tuvalet bulunur. Odada öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği kadar eşya bulunmaktadır. Çalışma masası, buzdolabı, sandalye, kitaplık bulunur. 

2024-2025 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

KYK yurt ücretleri 2024-2025 eğitim öğretim yılında %50 oranında zamlandı. KYK yurt ücretleri şu şekildedir:

1.Tip Oda

517 TL

2. ve 3. Tip Oda

607 TL

4. Tip Oda

720 TL

5. Tip Oda

765 TL

6. Tip Oda

855 TL

KKTC Yurdu

1.125 TL


2024-2025 KYK Yurt Depozito Ücretleri Ne Kadar?

KYK yurt depozito ücreti, öğrencilerin zamanında yatırmadığı yurt ücreti ve yurt odasında herhangi bir eşyaya zarar verebilme ihtimallerine karşılık olarak almış olduğu bir güvence bedelidir. Yurt ücretleri ve yurt depozito ücretleri; devletin koruması altında olan, anne ve babası vefat etmiş olan, şehit ve gazi çocuklarından alınmamaktadır. KYK yurt depozito ücretleri şu şekildedir:

1.Tip Oda

855 TL

2. ve 3. Tip Oda

1.020 TL

4. Tip Oda

1.110 TL

5. Tip Oda

1.200 TL

6. Tip Oda

1.365 TL

KKTC Yurdu

1.620 TL


 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver