2024-2025 VGM Burs Başvurusu Ne Zaman?

2024-2025 VGM Burs Başvurusu Ne Zaman?
2024-2025 VGM Burs Başvurusu Ne Zaman?
Yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine destek olmak amacıyla burs veren kurumlardan birisi de Vakıflar Genel Müdürlüğü’dür. Birçok öğrenci tarafından merak edilen VGM burs başvurusunun ne zaman olacağı ise merak konusu.

Türkiye’de eğitim gören ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine destek sağlamak amacı ile birçok kuruluş çeşitli burs programları sunmaktadır. Bu burslardan birisi de Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından sağlanmaktadır. VGM bursu, ihtiyaç sahibi olan öğrencilere eğitim hayatları süresince maddi destek sağlayarak, eğitimlerini daha rahat bir şekilde tamamlamasına yardımcı olmaktadır. 

2024-2025 yılı eğitim dönemi başlamışken birçok öğrenci tarafından merak edilen konulardan birisi de VGM burs başvurusunun ne zaman olacağı. VGM burs başvuruları, ortaöğretim öğrencileri için başlamış olup, yükseköğretim öğrencileri için burs başvuru tarihleri henüz belirlenmemiştir.

2024-2025 yılı VGM burs başvurusu ortaöğretim (ilkokul, ortaokul, lise) öğrencileri için 1 Ekim 2024 tarihinde başlayıp 15 Ekim’de sona erecektir. Yükseköğretim VGM burs başvuruları ise geçtiğimiz dönemde 20-31 Ekim tarihleri arasında yapılmıştı, 2024-2025 eğitim döneminde ise VGM yükseköğrenim burs başvurularının Ekim ayı içerisinde başlayacağı tahmin edilmektedir. 

2024-2025 VGM Bursu Ne Kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen VGM burs miktarı her yıl genel müdürlük tarafından belirlenmektedir. Burs başvurusu yapan ve VGM bursu almaya uygun görülen öğrenciler, mezun olana kadar her eğitim döneminin Ekim ayından itibaren VGM bursu almaya başlar ve Mayıs ayına kadar almaya devam eder.

2023-2024 eğitim döneminin Ekim ayından itibaren VGM ortaöğrenim bursu aylık 750 TL, yükseköğrenim VGM burs miktarı ise aylık 1.250 TL olarak verilmekteydi. 2024 yılı Ocak ayında ise VGM yükseköğrenim burs miktarı 2.000 TL’ye çıkarılmıştı. 2024-2025 VGM burs miktarının ne kadar olacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. 

İlgili İçerik: İBB Burs Başvurusu Ne Zaman?

VGM Burs Başvuru Şartları Nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen VGM burs başvuru şartları arasında ortaöğrenim bursu için ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim görmesi, yükseköğrenim burs başvurusu için de önlisans ya da lisans öğrencisi olarak eğitim görüyor olması gerekmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından halen burs alan öğrencilerin tekrar burs başvurusu yapmasına gerek yoktur. VGM burs başvurusu yapmak için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. 

  • Aileden başka bir kişinin VGM bursu almıyor olması,

  • Ortaöğrenim bursu için MEB’e bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim görmek,

  • Yükseköğrenim VGM bursu için önlisans ya da lisans eğitimi alıyor olmak,

  • KYK bursu almıyor olmak,

  • Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde gelire sahip olunmaması,

  • Polis akademisi ya da askeri okul öğrencisi olmaması,

  • Eğitim süresini aşarak ek öğrenim süresi kullanıyor olması,

  • Kamu kurum ve kuruluşlarından karşılıksız burs almaması,

  • Yüksek lisans ya da doktora öğrencisi olmaması,

  • Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından muhtaç aylığı almaması,

  • Daha önceden VGM bursu alıp herhangi bir nedenden dolayı bursunun kesilmemiş olması gerekmektedir.

İlgili İçerik: TEV Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

VGM Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan VGM burs başvurusu vakfın resmi web sitesi üzerinden VGM Burs Başvuru Formu doldurularak yapılmaktadır. VGM burs başvurusu yapmak için sisteme kimlik bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Sonrasında aile üyelerinin ya da evli ise eş ve çocuk nüfus bilgileri istenmektedir. Aile üyelerinin çalışma durumları, aylık hane gelirleri gibi bilgiler istenen VGM başvuru formunda, verilen bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmesi önemlidir. VGM burs başvurusu yapan kişinin okuduğu okul, üniversite, bölüm ve sınıf bilgileri girilerek devam edilir. Başvuruda bulunan kişiye ait iletişim ve adres bilgileri istenir ve son kontroller yapılarak VGM burs başvurusu gönderilir. Yapılan burs başvurusunda verilen bilgilerin doğru olması ve ilgili alanlara eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekmektedir aksi halinde VGM burs başvurusu geçersiz sayılmaktadır. 

İlgili İçerik: KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

VGM Bursu Hangi Durumlarda Kesilir?

VGM burs başvurusu yapan ve burs başvurusu onaylanan öğrencilerin bazı durumlarda burstan yararlanma hakkını kaybetmektedir. VGM bursunun kesildiği durumlar ise şunlardır:

  • Herhangi bir nedenden dolayı öğrencilik durumunun son bulması,

  • Akademik yıl içerisinde not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.00’ın altına düşmesi,

  • Herhangi bir suçtan dolayı öğrencinin, 6 ay ve üzeri hapis cezası alması,

  • Öğrenim görülen eğitim kurumundan en az bir dönem uzaklaştırma alması,

  • Sebep belirtmeden öğrenim kaydının dondurulması,

  • İlgili dönemin not çizelgesinin (transkript) bağlı olunan Vakıf Bölge Müdürlüğüne teslim edilmemesi,

  • Vakıf üniversitelerinde %100 burslu olup da burs hakkını kaybederek öğrenimine devam eden öğrencilerin VGM bursu kesilmektedir. 

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver