2024 Aile Destek Ödemesi Uzatıldı Mı?

2024 Aile Destek Ödemesi Uzatıldı Mı?
2024 Aile Destek Ödemesi Uzatıldı Mı?
Aile Destek Ödemesi, geçinmekte zorluk çeken aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bir sosyal yardımdır. Aile destek ödemesi süresinin uzatılıp uzatılmadığı hakkındaki bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Aile Destek Ödemesi Nedir?

Aile Destek Ödemesi, dar gelirli ve geçinmekte zorluk çeken aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bir sosyal yardımdır. Aile Destek Programı kapsamında başvurusu kabul edilen ailelere 12 ay boyunca ödeme yapılır ve 12 ayın sonunda ise ailelerin tekrar ödeme alabilmesi için başvuruyu yenilemesi gerekmektedir.

Aile Destek Ödemeleri, ihtiyacı olan ailelere destek sağlarken, hanede bulunan kişi sayısına göre yardım yapmaktadır. Hanedeki kişi başına düşen gelir hesaplanarak, tutara göre yardım ödemesi yapılır. 

Aile Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile Destek Başvurusu yapmak için, e-devlet’e giriş yapıldıktan sonra “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sekmesinden, “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” hizmetine tıklayarak başvurular yapılabilmektedir. Aile Destek Ödemesi almak isteyen dar gelirli ailelerin, e-devlet üzerinden başvuru yaparken istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bilgiler vererek yapması gerekmektedir. Başvuru için verilen bilgilerin eksik, yanlış ya da doğruluğunun tespit edilmemesi durumunda Aile Destek Ödemesi alma hakkını kaybederek başvurusu geçersiz sayılacaktır. Başvurularını e-devlet üzerinden yapmak istemeyen aileler ise, ikamet edilen adreste bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek yüz yüze başvuru yapabilir.

2024 Aile Destek Ödemesi Uzatıldı Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan kabine toplantısının ardından bazı açıklamalarda bulundu. Dar gelirli ve geçinmekte zorluk çeken ailelere yapılan sosyal bir yardım olan Aile Destek Ödemesi uygulamasının 2024 yıl sonuna kadar uzatılacağı haberini verdi. Aile Destek Programı kapsamındaki son ödemeler 11 Temmuz 2024 tarihinde yapılmıştı. 2024 yıl sonuna kadar uzatılan Aile Destek Ödemeleri, 9 Ağustos 2024 tarihinde vatandaşların hesaplarına yatırılacak. 

2024 Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatırılacak?

2022 yılından beri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan Aile Destek Programı birçok ailenin geçinmesine destek olmaktadır. Dar gelirli ve geçinmekte güçlük çeken ailelere sağlanan Aile Destek Programı kapsamında, başvurusu kabul edilen ve gerekli şartları sağlayan ailelerin hesaplarına 12 ay boyunca aile destek ödemesi yatırılır. 11 Temmuz’da sona eren sosyal yardım ödemelerinin, yapılan kabine toplantısında uzatılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalara göre Aile Destek Ödemesi 2024 yıl sonuna kadar uzatıldı. Aile Destek Ödemeleri 9 Ağustos 2024 tarihinde ailelerin hesaplarına yatırılacak.

2024 Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Kadar? 

Geçinmekte zorlanan ve ihtiyaç sahibi olan ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Aile Destek Programları başvuruda bulunan ve uygun koşulları sağlamış olan ailelere verilmektedir. Başvurusu onaylanan ailelere sağlanacak olan aile destek ödemesi, hanedeki kişi başına düşen aylık gelire göre belirlenmektedir. Gelir tutarı aralıklarına göre;

 

Kişi başına düşen aylık

    Aylık destek tutarı(TL)

450 TL ve altı           

1250

450 TL ve üzeri - 911.15 TL ve altı

1100

911.15 TL - 1372 ve altı 

950

1372,30 üzeri - 2835,60 TL’den az

850

850 TL ile 1250 TL arasında değişmekte olan bu tutarlar, en fazla 12 ay süre ile Aile Destek Programı ödemesi olarak gerçekleşmektedir.

Aile Destek Ödemeleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Aile Destek Ödemesi Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver