2024 AÖF İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

2024 AÖF İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?
2024 AÖF İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?
Sınavsız ikinci üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağı birçok üniversite öğrencisi tarafından merak edilmekte.

İkinci üniversite, herhangi bir üniversiteden mezun olmuş ya da halen üniversite öğrencisi olanların, sınava tabi tutulmadan açıköğretim fakültelerine, belirlenen başvuru tarihlerinde başvuru yaparak ikinci bir üniversite programına kayıt olmasını sağlayan sistemdir. Birçok üniversite mezunu ve üniversite öğrencisi tarafından merak edilen Sınavsız İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?, AÖF İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?, Sınavsız İkinci Üniversite Nedir? sorularının yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz. 

Sınavsız İkinci Üniversite Nedir?

Sınavsız ikinci üniversite, herhangi bir üniversiteden mezun olan ya da halen üniversite öğrencisi olan adayların, bir sınava girmeden açıköğretim fakültelerine, belirtilen başvuru tarihlerinde başvuru yaparak önlisans ya da lisans bölümlerine yerleşmesine denir. Mezun olunan üniversite bölümü 2 yıllık önlisans bölümü ise sadece önlisans bölümlerine, mezun olunan bölüm 4 yıllık lisans bölümü ise hem önlisans hem de lisans bölümlerine kayıt yapılabilmektedir. 

2024 AÖF İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

Sınavsız ikinci üniversite kapsamında birçok üniversite mezunu ve üniversite öğrencisi AÖF İkinci Üniversite Kayıtlarını beklemekte. AÖF yani Açıköğretim Fakültesi birçok önlisans ve lisans bölümünü kapsayarak adaylara çeşitli bölüm seçenekleri sunmaktadır. Türkiye genelinde sınavsız ikinci üniversite kapsamında öğrenci kabul eden 3 kurum bulunmaktadır. Bunlar Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’dir. Anadolu Üniversitesi AÖF ikinci üniversite kayıtları 16 Temmuz 2024 Salı günü başlayarak 18 Ekim 2024 Cuma günü sona erecektir. İkinci üniversite kayıtlarını e-Devlet şifresi ile Anadolu Üniversitesinin çevrimiçi başvuru işlemlerinden yapabilirsiniz. 

2024 AÖF İkinci Üniversite Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

Birçok üniversite mezunu ve üniversite öğrencisi tarafından merak edilen AÖF ikinci üniversite başvuru tarihleri belli oldu. Herhangi bir sınava girmeden önlisans ve lisans bölümlerine kayıt yapmak isteyen adayların son başvuru tarihine kadar kayıt yapması ve belirlenen ücretin ilgili bankalara ödemesi gerekmektedir. AÖF ikinci üniversite kayıtları alan 3 kurum bulunmaktadır. Her kurumun başvuru tarihleri ve kayıt tarihleri değişiklik göstermektedir. Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi sınavsız ikinci üniversite kapsamında öğrenci kabul eden kurumlardır. Anadolu Üniversitesi AÖF ikinci üniversite başvurusu 16 Temmuz 2024 tarihinde başlayıp 18 Ekim 2024 tarihinde sona erecektir. 

ATA (Atatürk Üniversitesi) AÖF İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

Sınavsız ikinci üniversite, yükseköğretim kurumlarının aynı alanda olmaması şartı ile lisans ve önlisans bölümlerinden mezun olan ya da okuyan öğrencilere, ikinci diploma sahibi olma hakkını vermesidir. ATA  AÖF İkinci Üniversite ön kayıtları 3 Haziran 2024 tarihinde başlayıp ile 6 Ekim 2024 tarihinde sona erecektir. Başvurunun onaylanması ve ikinci üniversite kaydının tamamlanması için başvuru ücretinin 28 Ağustos 2024 tarihinden 6 Ekim 2024 tarihleri arasında anlaşmalı olunan bankalara yatırılması gerekmektedir.

AUZEF (İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi) İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

İkinci Üniversite, herhangi bir üniversite önlisans ya da lisans bölümünden mezun olan ya da öğrenci olarak öğrenim görenlerin sınavsız olarak olarak kayıt yaptırabileceği bir sistemdir. AUZEF (İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi) ikinci üniversite kayıtları 27 Temmuz tarihinde başlayıp 27 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir. 

AÖF İkinci Üniversite Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Herhangi bir yükseköğretim kurumunda önlisans ya da lisans öğrencisi olmak,

  • Önlisans ya da lisans mezunu olmak,

  • Başvuru yapacak olan adayın 18 yaşını doldurmuş olması,

  • T.C vatandaşı olması,

  • Adli sicil kaydının bulunmaması

  • Başvuru yapacağı okula daha önceden kayıt yaptırmaması, yaptırmışsa da mezun olmuş olması gerekmektedir.

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver