DGS (Dikey Geçiş Sınavı), ÖSYM tarafından senede bir kere yapılan bir sınavdır. Önlisans mezunu olan öğrencilerin, lisans programlarına geçmesini sağlayan, lisans tamamlama sınavıdır. 30 Haziran 2024 tarihinde yapılan DGS sonuçları 10 Eylül 2024 tarihinde açıklandı. Birçok önlisans mezunu aday, DGS tercihlerinin ne zaman başlayacağını merak etmekte.
2024 DGS Tercihleri Ne Zaman?
Meslek yüksekokullarının ya da açıköğretim fakültelerinin önlisans programlarından mezun olan birçok aday, lisans tamamlama sınavı olan Dikey Geçiş Sınavının (DGS) sonuçlarının açıklanmasını beklemekteydi. 30 Haziran 2024 tarihinde yapılan DGS, birçok önlisans mezunu öğrencinin lisans programlarına kayıt yaptırabilmesi için girmesi gereken bir sınavdır. ÖSYM kılavuzunda yer alan bilgiye göre 14 Ağustos tarihinde açıklanması beklenen DGS sonuçları, 10 Eylül 2024 tarihinde açıklanmıştır. DSG sonuçlarının açıklanmasıyla beraber birçok aday, DGS tercih döneminin ne zaman başlayacağını merak etmekte. DGS tercihleri, 18 Eylül tarihinde başlayacak olup 24 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir.
2024 DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?
Herhangi bir önlisans programını başarıyla tamamlayarak mezun olan adayların başvurabileceği bir sınav olan DGS (Dikey Geçiş Sınavı), lisans programlarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin girmesi zorunlu olan bir sınavdır. 2 yıllık önlisans bölümlerinin 4 yıllık lisans bölümlerine tamamlanmasını sağlayan DGS, 30 Haziran 2024 tarihinde Türkiye genelinde birçok öğrencinin katıldığı bir sınav oldu. DGS sınav sonuçlarının beklenen tarihten daha geç açıklanması nedeniyle birçok öğrenci KYK yurt başvurularını kaçırdı.
Sınav sonuçlarının ardından birçok adayın merak ettiği soru ise DGS tercihlerinin ne zaman başlayacağı. DGS tercihlerinin hangi tarihte başlayacağına dair ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 18 Eylül tarihinde başlayıp, 24 Eylül tarihinde sona ereceği açıklanmıştır.
DGS Tercihleri Nasıl Yapılır?
Adaylar, DGS tercihlerini ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden Aday İşlemleri sekmesinden yapabilecekler. T.C kimlik numarası ve şifre ile adaylar sisteme giriş yaptıktan sonra, geçiş yapmak istediği lisans programlarını ve üniversiteleri istek sırasına göre ilgili alana yazabilecekler. Adaylar, yalnızca mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, ÖSYM’nin belirlediği şartları karşılaması koşuluyla, en fazla 30 tercih yapma hakkına sahip olacak. ÖSYM tarafından verilen 30 tercih hakkının kullanılması zorunlu tutulmamaktadır.
Secretcv.com'da yayınlanan binlerce iş ilanı arasından hayalinizdeki işi bulmak için hemen CV oluşturun!
En Yeni Yazılar
İş Göremezlik Raporu Nedir? İş Göremezlik Ücreti Ne Kadar?
Doğum Yardımı Şartları Nelerdir?
Kaç Günlük Rapor Maaştan Kesilir?
Fahri Trafik Müfettişi Nedir? Nasıl Olunur?
Kan Grubu Kartı Nasıl Alınır?
ALES Sınav Konuları Nelerdir?
Gardiyan Nasıl Olunur?
Gazi Maaşı Ne Kadar?
2025 Engelli Araç ÖTV Muafiyeti Nedir?
32. Dönem POMEM Başvurusu Ne Zaman?