2024 Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) Ne Zaman?

2024 Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) Ne Zaman?
2024 Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) Ne Zaman?
Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS), eczacılık alanında uzmanlaşmak isteyenler için yapılan bir sınavdır. 2024 Eczacılık Uzmanlık Sınavının ne zaman yapılacağı hakkında detaylı bilgiye yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) Nedir?

Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS), eczacılık fakültesinden mezun olmuş ve eczacılık alanında uzmanlaşmak isteyen kişiler için yapılan bir sınavdır. Eczacılık Uzmanlık Sınavı, eczacılık alanında yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim programlarına kabul edilmek için gerekli olan bir sınav türüdür. Eczacılık Uzmanlık Sınavına üniversitelerin eczacılık fakültesinden mezun olan, eczacılık fakültesi son sınıf öğrencisi olan ve sınav tarihin içerisinde eczacılık bölümünden mezun olacak kişiler girebilmektedir. 

Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) Ne İşe Yarar?

Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Sınavı (EUS), eczacılık alanında uzmanlık eğitimi almak isteyen eczacılar için ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. Eczacılık alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi programlarına kabul edilmek için gerekli olan bir sınavdır. Bu sınav, eczacıların belirli bir uzmanlık alanında ileri düzeyde bilgi ve beceri kazanmalarını sağlayan eğitim süreçlerine kabul edilmelerini sağlar.

Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eczacılık Uzmanlık sınav başvurusu, ÖSYM web sitesinde bulunan Aday İşlemleri bölümünden ÖSYM takviminde yayınlanan tarihlere göre yapılmaktadır. Eczacılık Uzmanlık sınavı başvurularının tamamlanabilmesi için ÖSYM tarafından belirtilen sınav ücretinin belirlenen süreler içerisinde ilgili bankalara yatırılması gerekmektedir. Başvuru ücretinin yatırılmaması durumunda adayın başvurusu geçersiz sayılmaktadır. 

2024 Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) Ne Zaman?

Eczacılık Uzmanlık Sınavı, eczacılık alanında uzmanlaşmak isteyen, eczacılık alanında bilgi ve becerilerinin artırılmasını sağlayan bir değerlendirme aracıdır. Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) ÖSYM tarafından düzenlenir ve yılda bir kez gerçekleştirilir. Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) 13 Ekim 2024 tarihinde yapılacaktır. Sınav başvurusu 28 Ağustos 2024 ile 4 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Geç başvuru tarihi ise 13 Ağustos 2024 saat 23:59’a kadar sürecektir. Başvuru yapıp, sınav ücretini ilgili bankaya yatırmayan adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır. 

Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) Sınav Konuları

Eczacılık Uzmanlık Sınavı, eczacılık alanında uzmanlaşmayı, ileri düzeyde bilgi ve beceri kazanılmasını sağlar. Eczacılıkta uzmanlık, doktorlar ile işbirliği içinde çalışmak, araştırmalar yapmak ve daha kapsamlı sağlık hizmetleri sunmak için gerekli bir sınavdır. Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) 75 sorudan oluşur. Sınav; Analitik Kimya, Fizyoloji-Patoloji, Farmasötik Mikrobiyoloji ve İmmünoloji, Tıbbi Biyoloji, Halk Sağlığı, Eczacılık Mevzuatı/Etik, Farmakoloji, Klinik Eczacılık, Farmasötik Kimya, Farmakognozi/Farmasötik Botanik, Farmasötik Teknoloji, Farmasötik Toksikoloji konularını kapsamaktadır. 

2024 Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS), eczacıların klinik araştırmalarda, ilaç geliştirmesine ve farmakoterapi alanında derinlemesine çalışmasına olanak tanımaktadır. Eczacılıkta uzmanlık sağlık sektöründe yenilikçi çözümler geliştirilmesine katkı sağlar. Eczacılık fakültesi mezunlarının girebildiği bu sınav yılda bir kez nadiren iki kez yapılmaktadır. Eczacılık Uzmanlık Sınavı (EUS) sonuçları 5 Kasım 2024 tarihinde açıklanacaktır. Sınav sonuçları ÖSYM’nin resmi web sitesinde görüntülenecektir. 

EUS İçin Geçerli Yabancı Dil Sınavı Hangisidir?

EUS, eczacıların belirli bir uzmanlık alanında eğitim alabilmeleri için (yüksek lisans ya da doktora) gerekli giriş sınavıdır. Eczacılık uzmanlık programları, farmakoloji, klinik eczacılık, farmasötik kimya, toksikoloji ve diğer eczacılık alanlarında derinlemesine eğitim ve pratik deneyim sağlar. Sınav, bu eğitim programlarına kabul için gereklidir. Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı sonuçlarına göre yerleştirme işlemlerinin tamamlanabilmesi için yabancı dil zorunluluğu bulunmaktadır. Eczacılar ve Eczaneler Kanunu’na göre yabancı dil yeterliliği için İngilizce dilinden, YÖK, YDS ya da Bakanlık tarafından yapılan sınavlardan herhangi birinden geçerli not alma şartı bulunur. Yapılan dil sınavının geçerlilik süresi ise 5 yıldır. 

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver