2024 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
2024 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
KPSS Ortaöğretim 2 senede bir yapılan ve lise mezunlarının girdiği bir sınavdır. KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı Nedir?

KPSS Ortaöğretim sınavı, lise mezunu olan adayların kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel ya da diğer statülerde görev alabilmesini sağlayan iki yılda bir ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir sınavdır. KPSS ortaöğretim sınavı, Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden oluşmaktadır ve sınav süresi 130 dakikadır. 

2024 KPSS Ortaöğretim Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

KPSS Ortaöğretim sınav başvurusu, ÖSYM web sitesinde bulunan Aday İşlemleri bölümünden ÖSYM takviminde yayınlanan tarihlere göre yapılmaktadır. KPSS Ortaöğretim başvurularının tamamlanabilmesi için ÖSYM tarafından belirtilen sınav ücretinin belirlenen süreler içerisinde ilgili bankalara yatırılması gerekmektedir. Başvuru ücretinin yatırılmaması durumunda adayın başvurusu geçersiz sayılmaktadır.

2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman?

KPSS Ortaöğretim sınavı kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyen adayların girdiği bir sınavdır. KPSS Ortaöğretim sınavı ÖSYM tarafından düzenlenir ve iki yılda bir gerçekleştirilir. KPSS Ortaöğretim sınavı 15 Eylül 2024 tarihinde yapılacaktır. Sınav başvuruları ise 18 Temmuz 2024 ile 30 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için ise geç başvuru tarihi 6 Ağustos ile 7 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Başvuru yapıp, sınav ücretini ilgili bankaya yatırmayan adayların başvuruları ise geçersiz sayılacaktır. 

KPSS Ortaöğretim Sınav Soruları

KPSS Ortaöğretim sınavı, adayların genel bilgi ve yeteneklerini ölçmeyi amaçlar. 60 genel kültür ve 60 genel yetenek testlerinden oluşan KPSS Ortaöğretim sınav süresi 130 dakikadır. Genel yetenek testindeki sınav sorularında sözel bölüm; dil bilgisi, yazım kuralları, sözel muhakeme becerilerini ölçen sorulardan oluşmaktadır. Sayısal bölüm ise; problemler, sayısal mantık, rasyonel sayılar, geometri gibi sayısal ve mantıksal muhakeme becerilerini ölçen sorulardan oluşmaktadır. Genel kültür testindeki sınav soruları ise tarih, coğrafya, yurttaşlık, Türkiye ve Dünya ile alakalı genel, kültürel ve güncel sosyoekonomik konulardan oluşmaktadır. 

2024 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Ortaöğretim sınavı, liseden mezun olan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen birçok kişinin başvuruda bulunabileceği bir sınavdır. KPSS Ortaöğretim sınavı ÖSYM tarafından iki yılda bir kez olacak şekilde düzenlenir. Sınav tarihi, ÖSYM tarafından belirlenir ve genellikle Eylül ayında yapılır. 

15 Eylül'de KPSS Ortaöğretim sınavına giren birçok adayın merak ettiği konu ise sonuçların ne zaman açıklanacağı. 2024 KPSS Ortaöğretim sonuçları, 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacaktır. ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden, sınava giren adayların T.C kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapmasının ardından sınav sonuçları görüntülenebilecektir. 

2024 KPSS Ortaöğretim Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Kamu Personel Seçme Sınavı yani KPSS, birçok adayın kamu kurumlarında çalışmak için girdiği bir sınavdır. KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının geçerlilik süresi 2 yıldır. Bu süre zarfında, adaylar devlet memuru olarak işe yerleştirilmek üzere puanlarını kullanabilirler. KPSS Ortaöğretim tercihleri ile ilgili ÖSYM tarafından yapılan resmi bir açıklama henüz bulunmamaktadır. KPSS Ortaöğretim tercihleri, sonuçların açıklanmasının ardından yapılacak olup ÖSYM resmi web sitesi üzerinden tercih tarihleri duyurulacaktır. 

2024 KPSS Ortaöğretim Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Ortaöğretim tercih sonuçlarının, tercihlerin yapılmasının ardından birkaç hafta içerisinde açıklanması beklenmektedir. ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. KPSS Ortaöğretim tercih sonuçları, tercihlerin yapılmasının ardından açıklanacak olup ÖSYM web sitesi üzerinden tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih duyurulacak ve Sonuç Sayfası üzerinden görüntülenebilecektir.

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver