2024 Polis Maaşı Ne Kadar?

2024 Polis Maaşı Ne Kadar?
2024 Polis Maaşı Ne Kadar?
Polis, toplumun güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini korumak için görev yapan önemli bir meslek dalıdır. 2024 yılı Temmuz ayında yapılan son zamlar ile beraber güncel polis maaşının ne kadar olduğu sorusu sıklıkla gündeme gelmekte.

Polisler, her gün risk altında çalışarak vatandaşların güvenliğini sağlayan, kamu düzenini koruyan, suçları önleyen, trafik düzenini koruyan ve toplumda düzeni sağlayan kişilerdir. Türkiye’de polis maaşı; rütbe, kıdem, görev yeri, evlilik ve çocuk durumu, görev türü gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. En düşük polis maaşı 2024 Temmuz ayı memur zammı ile beraber 52.816 TL olarak güncellenmiştir.

Polis maaşı; rütbenin yükselmesi ile beraber artar. Yeni başlayan polis memuru ile komiser maaşları farklılık gösterir. Polislik mesleğinde maaşın artmasına neden olan diğer faktörlerden birisi ise görev yeridir. Büyük şehirlerde polis memuru olarak çalışan polisler, küçük şehirlerlerde görev yapan polis memurlarına göre daha yüksek maaş almaktadır. Ayrıca, evli ve çocuk sahibi olan polisler, bekar polis memurlarına göre ayrıca ek ödemeler alırlar. Son olarak polis maaşını etkileyen faktörlerden bir diğeri ise görev türüdür. Yunus, özel harekat, sivil polis gibi farklı görevlere sahip olan polis memurlarının maaşları da birbirinden farklıdır. 

2024 Yeni Başlayan Polis Maaşı Ne Kadar?

Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan yeni polis memuru maaşı, Temmuz 2024 zammı ile birlikte 52.816 TL’dir. Belirlenen bu maaş, polis akademisinden mezun olan polis memurlarının mesleğe başladıkları ilk aydan itibaren almış olduğu maaştır. Yeni başlayan polis maaşı, polis memurunun görev yaptığı bölgeye, ek ödemelere ve sosyal yardımlara bağlı olarak da artış gösterebilmektedir.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerde görev yapan polis maaşları; fazla mesai, nöbet, görev yoğunluğu gibi durumlara bağlı olarak ek ücretlerin eklenmesiyle artabilmektedir. 

İlgili İçerik: 2025 POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır?

2024 Yunus Polis Maaşı Ne Kadar?

Yunus polis, ilk olarak 1993 yılında İstanbul'da faaliyete başlamıştır. Yunus polis; suç işleme oranının azaltılması ve caydırıcı olması, aranan suçlunun yakalanması, meydana gelen olaylara kısa sürede müdahale, şüpheli kişilerin yakalanması gibi durumlarda etkin bir şekilde görev yapan polistir. Motosikletli devriye ekiplerinde görev alan yunus polis, sahada aktif olarak görev yaparak şehir içi güvenliğin sağlanmasında önemli bir rol oynar.

Yunus polis maaşları 2024 yılında yapılan Temmuz zammı itibari ile 51.170 TL olarak belirlenmiştir. Yunus polisler büyükşehirlerde ya da kalabalık şehir merkezlerinde görev yapmaları sebebiyle ek ödemeler de alabilmektedir. 

2024 Sivil Polis Maaşı Ne Kadar?

Sivil polis, üniforma giymeden ve normal vatandaş gibi görünerek göre yapan polislerdir. Toplum içerisinde bulunarak, gizli görev içerisinde olan polis memurlarıdır. Sivil polisler; suçluları takip edip yakalama, yasa dışı faaliyet ve organizasyonları tespit etme, kalabalık ilçelerde güvenliği sağlama, gösteri ve protesto gibi durumlarda kamu düzenini koruma gibi görevlerin haricinde suç olaylarını araştırma, delil toplama, narkotik operasyon, organize suç operasyonları gibi görevleri de üstlenmektedir.

Sivil polis maaşları, yapılan işin niteliği ve bulunulan bölgelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle 2024 yılında yapılan Temmuz zammı ile beraber sivil polis maaşı 52.000 TL ile 54.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. 

2024 Komiser Maaşı Ne Kadar?

Polis Şube Müdürlüğü’ne ait polis memuruna komiser denmektedir. Polis şubesinin tüm sorumluluğu komiserlerdedir ve karakolun düzenini ve huzurunu sağlayan kişilerdir. Polislikten komiserliğe geçmek için meslekte belli bir kıdeme ulaşılması, lisans mezunu olunması ve sınava girerek mesleki bilgi, yetenek ve liderlik becerilerinin ölçüldüğü testin başarı ile tamamlanmış olması gerekir. Komiser maaşı 2024 yılının Temmuz ayında yapılan zam ile 58.200 TL olarak belirlenmiştir. 

2024 Emekli Polis Maaşı Ne Kadar?

Belli bir süre zarfında polis olarak görev alan ve emekliye ayrılan polisler, aktif olarak görev yapan polis memurlarına göre daha düşük maaş almaktadır. Emekli polis maaşı; hizmet süresi, rütbe, kıdem gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Emekli polis maaşı 2024 yılının Temmuz ayında yapılan memur zammı ile beraber yükselmiştir. Emekli polis maaşı yapılan zam ile beraber 35.000 TL ile 45.000 TL arasındadır. Emekli polis maaşları yüksek rütbe ve kıdeme göre daha da yüksek olabilmektedir. 

Polis Özel Harekat (PÖH) Maaşı Ne Kadar?

Polis Özel Harekat, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan özel birim olarak ifade edilir. Polis Özel Harekat memurları yüksek riskli bölgelerde çalışır ve özel bir eğitim alarak göreve başlarlar. Terör eylemlerine müdahale, kurtarma operasyonu, kaçan failleri etkisiz hale getirme, silahlı eylemler gibi olağanüstü durumlarda görev almaktadır. Polis özel harekat memuru olmak diğer birimlere göre daha meşakkatlidir ve bu nedenle görevlendirmeleri diğer polis birimlerine göre farklılık gösterir. 

Polis özel harekat maaşı 2024 yılının Temmuz ayında yapılan memur zammı ile beraber 47.600 TL ile 50.000 TL arasındadır. 

Polis Maaş Promosyonu Nedir?

Polis memuru olarak görev yapan kişiler aynı zamanda devlet memuru oldukları için maaşlarının haricinde banka promosyonundan da faydalanabilmektedir. Maaş ödemesi için anlaşmalı olunan banka tarafından her sene yapılan banka promosyonu, polis maaşı promosyonu olarak ifade edilir. 

2024 yılında yapılan anlaşmalar ile beraber polis maaş promosyonu yaklaşık 50.000 TL ile 55.000 TL arasındadır. Polis maaşı promosyonu genellikle senenin başında polis memurunun banka hesabına yatırılmaktadır.

2024 En Düşük Polis Maaşı Ne Kadar?

En düşük polis maaşı, 2024 yılı itibari ile yeni polis memuru olarak göreve başlayan polislerin maaşıdır ve 2024 Temmuz ayında yapılan zam ile 52.816 TL olarak belirlenmiştir. Belirtilen bu maaş, polis memurları arasında en düşük olan polis memuru maaşıdır fakat görev yeri ve ek ödemeler ile bu tutar artış gösterebilmektedir. 

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver