2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
YKS, her yıl ÖSYM tarafından üniversiteye girmek için gerçekleştirilen merkezi bir sınavdır. 2024 YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilmekte.

YKS Nedir?

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı), ÖSYM tarafından yükseköğretim kurumlarına girmek için gerçekleştirilen merkezi bir sınavdır. YKS, üniversite adaylarının bilgi ve becerilerini ölçerek, aldıkları puanlara göre tercih ettikleri bölümlere yerleştirilmesini sağlar. YKS, lise eğitimini tamamlayan herkesin üniversiteye gidebilmesi için girmesi gereken zorunlu bir sınav türüdür. YKS 3 oturumdan oluşur bunlar: TYT, AYT ve YDT’dir. Lise öğreniminde alınan ders konularını kapsayan YKS’de ilk oturum olan TYT oturumu ise diğer oturumlara katılabilmek için adayların girmesi zorunlu olan bir sınavdır. 

2024 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS sonuçları, 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklandı. ÖSYM web sitesi üzerinden açıklanan YKS sonuçlarının ardından birçok üniversite adayı üniversite tercihini, almış oldukları puan ve sıralamalara göre yaptı. ÖSYM tarafından yapılacak olan yerleştirme sonuçları ise birçok öğrenci tarafından merak edilmekte. 

2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS tercih sonuçları, üniversite adayları için oldukça merak edilen konular arasında. YKS tercihleri, genellikle Temmuz ayında yapılır ve tercih sonuçlarının açıklanma tarihi ise ÖSYM tarafından belirlenir. 

ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilen YKS 2024 tercihleri, tercih dönemi sona erdiğinde adayların puanları ve sıralamalarına göre tercih etmiş oldukları programların incelenmesi ile başlar. ÖSYM, tercih dönemini bu sene 4 Ağustos 2024’e kadar uzattı.

Tercih döneminin sonra ermesinden sonra birçok aday tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmekte. YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belirtilmedi fakat 19 Ağustos ile 21 Ağustos arasında üniversite kayıtlarının başlayacağı duyuruldu. 2024 YKS tercih sonuçlarının 19 Ağustos 2024 tarihinden önce açıklanması bekleniyor. 

2024 Üniversite Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından her yıl 3 oturum şeklinde yapılan YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok öğrenci üniversite tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmekte. Üniversite tercih döneminin 4 Ağustos’a kadar uzatılmasına karar veren ÖSYM, tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. 2024 üniversite kayıtlarının 19 Ağustos ile 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Buna göre 2024 üniversite tercih sonuçlarının, 19 Ağustos tarihinden önce açıklanması beklenmekte.

2024 Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM tarafından her yıl yapılan YKS sınavının sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından birçok öğrenci 4 Ağustos tarihine kadar puan ve sıralamalarına uygun olan bölümleri tercihlerine ekledi. 25 Temmuzda başlayan YKS tercih döneminin sona ermesinin ardından birçok öğrenci heyecanla tercih sonuçlarının açıklanmasını beklemekte. YKS tercih sonuçlarına göre üniversite kayıt hakkı kazanacak olan adayların, kayıt işlemlerini belirlenen süre içerisinde yapmaları gerekmektedir. Üniversite kayıtları ise, 19 Ağustos 2024 tarihinde başlayarak 23 Ağustos 2024 tarihinde sona erecektir. Adaylar üniversite kayıtlarını, tercih sonuçlarında belirlenen bölüme göre yapacaktır. Üniversiteye kayıt olacak olan adayların elektronik başvuruları ise, 19 Ağustos - 21 Ağustos arasında yapılacaktır. 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver