2025 Asgari Ücret Ara Zammı Ne Kadar?

2025 Asgari Ücret Ara Zammı Ne Kadar?
2025 Asgari Ücret Ara Zammı Ne Kadar?
2025 yılına doğru ilerlerken, asgari ücret ara zammı konusu birçok çalışan tarafından merak edilmekte.

2023 Temmuz ayında yapılan ve 2024 Temmuz ayında da yapılması beklenen asgari ücret ara zammı 2024 yılında da yapılacak mı? 2025 yılında asgari ücret ne kadar olacak? gibi soruların yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

2025 Asgari Ücret Zam Tahminleri

SGK Başuzmanı İsa Karakaş yapmış olduğu açıklamalar ile asgari ücrete ara zam tarihiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Karakaş, asgari ücret ile çalışanlara Eylül ayında zam yapılmasının beklenildiğinin haberini verdi. Asgari ücrete yapılması beklenen zam tutarının ise 4.000 TL olarak hesapladı.

Mevcut olan asgari ücrete %30 zam yapılması halinde 5.100 TL artış göstererek 2025 yılında asgari ücretin 22.102 lira olması beklenmektedir.

Asgari ücret zam oranının %40 olması halinde 6.800 TL artış göstererek 23.802 TL olması beklenmektedir.

Asgari ücrete %50 zam yapılması halinde ise 8.500 TL artış göstererek 25.503 TL olması beklenmektedir. 

Asgari Ücrete Ara Zam

Asgari ücret ara zammı, enflasyon oranlarının artması ve yaşam maliyetlerinin yükselmesi ile sık sık gündeme gelmekte. Hükümet, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını açıklasa da asgari ücret ile çalışanların beklentileri sürmekte. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon farkı yansıtılacak. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan; “Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel gidiyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok.” diyerek Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını bildirdi.

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı?

Her yıl Temmuz ayında enflasyon farkına bağlı olarak emekliye, memura ve asgari ücretli çalışana yapılan ara zammın, 2024 Temmuz ayında asgari ücretliye yapılmayacağı kesinleşti. 

SGK Başuzmanı İsa Karakaş yapmış olduğu açıklamalar ile asgari ücrete ara zam tarihiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Karakaş, asgari ücret ile çalışanlara Eylül ayında zam yapılmasının beklenildiğinin haberini verdi. Asgari ücrete yapılması beklenen zam tutarının ise 4.000 TL olarak hesapladı. 

İsa Karakaş şu sözleri de ekledi:

“Yapılacak olan zam, asgari ücret ile geçinen vatandaşların hayat pahalılığı için önemli bir destek olacaktır. Geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretliler; gıda, kira ve diğer temel ihtiyaçlardaki fiyat artışlarından olumsuz etkileniyor. Zor durumda olan asgari ücretliler için planlanan zam, ekonomik anlamda büyük bir rahatlama sağlayacak.” 

Asgari ücrete ara zam yapılmaması halinde 2024 yılının son ayına kadar 17.002 TL olarak kalacak. 2025 Ocak ayında ise komisyon görüşmeleri ile 2025 asgari ücret belirlenecek. 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay Asgari Ücret Ara Zammı Hakkında

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay asgari ücret ara zam hakkında açıklamada bulundu.

Enflasyon durdurulmazsa asgari ücrette yapılacak olan iyileştirmenin 1 ay bile sürmeyeceğini açıkladı.Son yılların en zor ve sıkıntılı dönemlerinden geçildiğini söyleyerek, “İşçi, işçi emeklisi ve asgari ücret ile çalışanların durumu düzeltilmeli çağrısında bulundu. 

Emekli ve Memur Maaşı Ara Zam

Emekli ve memur maaşları her sene Ocak ve Temmuz aylarında enflasyona bağlı olarak yeniden belirlenmekte. Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarındaki 5 aylık toplam enflasyon oranı %22,72 oldu. Haziran ayı enflasyon oranının kesinleşmesi ile emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam oranı netlik kazanacak.

Yapılacak olan hesaplamalar, Temmuz ayında açıklanması beklenen emekli ve memur maaşı zam oranının, Haziran ayı enflasyonu ile benzer doğrultuda ilerlemesi halinde emekli ve memur zam oranı enflasyon farkına göre %25,81 olacak. 

Emeklilere Refah Payı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında yapılan görüşmede, emekliye refah payı gündeme getirildi. Emekli maaşını gündeme getireceğinden bahseden Karatepe; “Enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması gerektiğini söyleyeceğiz.” demişti. 

2024 Asgari Ücret Ne Kadar?

Asgari ücret, 2022 ve 2023 yıllarının Ocak ve Temmuz aylarında 2 kez zamlanarak, asgari ücret ile çalışanları bir nebze de olsa rahatlatmıştı.

Hükümet tarafından yapılan son açıklama ile %49’luk zam ile 2024 asgari ücret 17.002 TL olarak belirlendi. 

SGK Başuzmanı İsa Karakaş tarafından yapılan son açıklama ile 2024 Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağı belirtildi. 

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver