2025 İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

2025 İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?
2025 İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?
İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavı Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. 2025 İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

İcra müdür ve icra müdür yardımcılığı Türkiye’de Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Üniversitelerin Adalet bölümü ya da Hukuk bölümünden mezun olan kişiler Adalet Bakanlığının düzenlemiş olduğu sınava girip geçerli bir puan alması durumunda icra müdürü ya da icra müdür yardımcısı olarak çalışabilmektedir. İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcılığı Nedir?, 2025 İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?, Nasıl İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı Olunur? gibi soruların yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz. 

İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcılığı Nedir?

İcra müdür ve icra müdür yardımcılığı, Türkiye’de Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan yargı personelleridir. İcra ve iflas işlemlerinin yürütülmesinde ve adli takiplerin gerçekleştirilmesini sağlayan kişidir. İcra müdür ve icra müdür yardımcıları, mahkemeler tarafından verilen kararların uygulanmasını sağlayarak, alacaklıların haklarını korur ve borçların tahsil edilmesine yardımcı olur. Üniversitelerin Adalet bölümü ya da Hukuk bölümünden mezun olan kişiler, düzenlenen sınavdan geçerli puanı sağladığı takdirde sözlü sınava girmeye hak kazanmaktadır. Sözlü sınavdan da sağlanan başarı ile icra müdürü ya da icra müdür yardımcısı olarak çalışabilmektedir. Son yıllarda yapılan icra müdür ve icra müdür yardımcılığı sınavları ile atama şeklinde görev atamaları yapılmaktadır. 

Nasıl İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı Olunur?

İcra müdürü ve icra müdür yardımcısı olmak için, üniversitelerin Adalet bölümünden ya da Hukuk bölümünden mezun olması gerekmektedir. Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen yazılı ve sözlü sınavlarda başarı gösteren adaylar icra müdürü ya da icra müdür yardımcısı olabilmektedir. Yurt dışında Adalet ya da Hukuk bölümünde eğitim görmüş olan kişilerin ise denklik belgesi almış olması gerekmektedir. 

İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı Olmak İçin Gerekli Şartlar

İcra müdürü ve icra müdür yardımcısı olmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlar:

  • T.C vatandaşı olmak,

  • Adalet bölümü ya da Hukuk bölümünden mezun olmak,

  • Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak,

  • 35 yaşını doldurmamış olmak,

  • Adli sicil kaydının temiz olması gerekmektedir. 

2025 İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

2024 - 2025 yılı için İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavının ne zaman olacağı birçok kişi tarafından merak edilmekte. Adalet Bakanlığı tarafından bu konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Yalnızca 2024 yılı icra müdür ve icra müdür yardımcılığı atama kararnamesi yayınlanırken KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra 2025 yılında tekrar bir açıklama yapılacağı düşünülmektedir. Önceki yıllara bakıldığında genellikle 2024 Eylül ve Ekim aylarında yapılan sınavın yine aynı tarihlerde yapılması ve atamalarının 2025’te yapılması beklenmektedir. Bakanlıkların ihtiyaçlarına göre yılda en fazla 3 kez sınav yapılabilmektedir.

2025 İcra Katibi Alımı Ne Zaman?

ÖSYM tarafından 2 yılda bir düzenlenen KPSS Önlisans sınavı sonrasında birçok kişi icra katibi ve zabıt katibi alımlarını merak etmektedir. Geçtiğimiz günlerde 814 adet sözleşmeli icra katibi alımı yapılmıştı. 2024 KPSS Önlisans sonuçlarının açıklanmasının ardından 2025 yılı için icra katibi ve zabıt katipliği için açık kadroların belirleneceği ve alımların olacağı tahmin edilmektedir. Detaylı bilgi ve duyurular için Adalet Bakanlığının resmi web sitesine bakabilirsiniz. 

İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınav İçeriği

İcra müdür ve icra müdür yardımcılığı sınavı 2 aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalar yazılı sınav ve sözlü mülakat sınavıdır. Yazılı sınav, adayların hukuk bilgisi, icra takip süreçleri, icra hukuku ve yargılama esasları hakkında bilgilerini ölçmek için yapılmaktadır. Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen icra müdür ve icra müdür yardımcılığı sınavı çoktan seçmeli sorulardır. Yazılı sınav ile adayların mesleki yeterliliği ve hukuki düşünme becerileri değerlendirilir. Sözlü mülakatta ise, yazılı sınavı başarı ile tamamlayan adaylar katılabilmektedir. Sözlü mülakatta adayların iletişim becerileri, mesleki bilgileri, mesleki deneyimleri ve tecrübeleri değerlendirilir. Adaylara çeşitli örnek sorular sorularak nasıl bir yol izleyeceklerini anlatmaları beklenir. ÖSYM tarafından yapılan bu sınav ÖSYM sınav takviminde ve Adalet Bakanlığının resmi web sitesinde açıklanmaktadır. 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver