2025 POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır?

2025 POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır?
2025 POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır?
Emniyet Genel Müdürlüğü her sene polis alımı gerçekleştirmektedir. Bunun için POMEM'e (Polis Meslek Eğitim Merkezleri) belirlenen tarih aralıklarında başvuru yapabilirsiniz.

POMEM (Polislik Eğitim Merkezi) başvuruları, polis teşkilatına katılmak isteyen adaylar için önemli bir adımdır. POMEM, polis memuru yetiştiren eğitim merkezleridir ve buradan başarılı bir şekilde mezun olan adaylar Türkiye Cumhuriyeti Eminiyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışmaktadır. Eğer siz de polis memuru olma hayalinizin gerçekleşmesini istiyorsanız, POMEM başvurularının ne zaman olduğunu, POMEM başvuru tarihlerini, POMEM başvuru şartlarını yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.

POMEM Nedir?

POMEM, Polis Meslek Eğitim Merkezi her yıl binlerce polisi adayını eğitmektedir. Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini yürüten POMEM, polis adaylarına çeşitli eğitimler vererek, sonrasında gerçekleşen sınavlarda başarılı olan adaylara Mesleki Eğitim Sertifikası vermektedir. Polis Meslek Eğitim Merkezi tarafından verilen teorik ve pratik eğitimler ile adaylara mesleki anlamda beceriler kazandıran POMEM, polis memurlarının görevlerini etkili bir şekilde yerine getirmesini amaçlamaktadır.

2024-2025 POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

POMEM başvurusu yapabilmek için adayların belirli şartları sağlamış olması gerekmektedir. Bu şartlar:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Lise, lisans ya da önlisans mezunu olmak,
  • Yurtdışında bulunan eğitim kurumlarından mezun olan adayların denklik belgesine sahip olması,
  • KPSS baraj puanını (60.00) geçmek,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak ve 30 yaşını geçmemiş olmak,
  • Adayın silah taşımaya engel bir durumunun olmaması,
  • Kadınlar için 162 cm, erkekler için ise 167 cm'den kısa olmamak
  • BMİ (Beden Kitle Endeksi) 18 ile 27 arasında olması,
  • Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde belirlenen koşullara uyum sağlamak,
  • Başvuruda bulunacak olan adayın kendisinin ya da eşinin kasten işlenen bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olması,
  • Herhangi bir siyasi partiye ya da siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmaması,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmaması,
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri haricinde, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olması,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması,
  • Alkol, uyuşturucu madde kullanımı nedeni ile tedavi görmemiş olması gerekmektedir.

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz dönemde Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 6000 erkek ve 1500 kadın aday olmak üzere toplam 7500 aday alımı yapıldı. POMEM başvuruları 2024-2025 dönemi için  28 Eylül ile 6 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

POMEM başvuruları, Polis Akademisi'nin resmi web sitesi olan https://pa.edu.tr adresi üzerinden, e-devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile sisteme giriş yaparak, adayın istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde belirtmesi ile gerçekleştirilecektir. 

Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında bulunan adaylar ise, internet üzerinden başvuru sırasında bilgisayar ekranında “ŞEHİT YAKINI / VAZİFE MALULÜ YAKINI” kutucuğunu işaretleyebilmektedir. Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında bulunup, başvuru sırasında belirtilen kutucuğu işaretleyemeyen adayların; Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında bulunan adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneğini, Emniyet teşkilatı dışında Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları kapsamında başvuru yapacak adaylar Şehit veya vazife malullüğü belgesinin SGK'dan alınan onaylı örneğini, dilekçesini ve kimlik fotokopisini Polis Akademisi Başkanlığı PMYO ve POMEM Şube Müdürlüğüne faks (0 312 462 87 29) ile göndermeleri ve başvurularını yapabilmeleri için (0 312 462 87 16) numarası ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

2024-2025 POMEM Başvuru Tarihi Ne Zaman?

2024-2025 yılı POMEM başvurularının 28 Ağustos ile 6 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacağı belirlendi. Başvuruda bulunacak olan adayların 28 Ağustos 2024 tarihinden itibaren Polis Akademisi'nin resmi web sitesi üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabilecekleri duyuruldu. POMEM için son başvuru tarihi ise, 6 Eylül 2024 Cuma günü olup, saat 17:00'da sona erecektir. 

2024-2025 POMEM başvurusunda bulunmak isteyen adayların son başvuru tarihinden önce 1.110 TL olan sınav ücretini, Halbank şubelerinden ya da Halbank ATM'lerinden yatırması gereklidir. Sınav ücretinin ilgili bankalara yatırılmaması durumunda adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. 

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver