28 Ekim Tatil mi Yarım Gün mü? 29 Ekim Resmi Tatili Ne Zaman?

28 Ekim Tatil mi Yarım Gün mü? 29 Ekim Resmi Tatili Ne Zaman?
28 Ekim Tatil mi Yarım Gün mü? 29 Ekim Resmi Tatili Ne Zaman?
Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim resmi tatil olarak kabul edilirken birçok kişi 28 Ekim’in tatil mi yoksa yarım gün mü olduğunu merak etmekte. 28 Ekim tatil mi yoksa yarım gün mü?, 29 Ekim resmi tatil mi?, 29 Ekim resmi tatili ne zaman? gibi soruların yanıtlarına yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

28 Ekim Yarım Gün mü Tatil mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı TBMM’nin 1923 yılında Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi ile Türkiye’de kutlanan milli bir bayramdır. Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim’i “en büyük bayram” olarak ilan etmiştir. Bu nedenle ülkemizde her yıl coşku ile kutlanmaktadır. 

Her sene yaklaşan 28 Ekim, Cumhuriyet Bayramı’nın arefesi olarak kabul edilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun kutlandığı 29 Ekim resmi tatil olarak kabul edilirken birçok kişi 2024 yılı takvimine göre 28 Ekim Pazartesi gününü, 29 Ekim ile birleştirerek haftasonu dahil 4 gün boyunca tatil yapmanın hayalini kurmakta.

Resmi Gazete’de bulunan bilgilere göre 28 Ekim, Cumhuriyet Bayramı’nın arefesi olarak kabul edilir ve devlet daireleri, okul gibi kamu kurumları yarım gün resmi tatildir. 28 Ekim 2024 Pazartesi tarihinde 13:00’a kadar bankalar, devlet dairleri, PTT gibi kamu kurumları hizmet vermeye devam ederken, okullar da 13:00’a kadar eğitim vermeye devam edecektir.  

29 Ekim Resmi Tatili Ne Zaman?

Her yıl ülkemizde coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ulusal bir bayramdır. 29 Ekim 1923, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihi olarak ilan edilmiştir ve bu tarih Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen devrimlerin simgesi haline gelmiştir. Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ifade eden bir yönetim şeklidir ve kişilerin hak ve özgürlüklerini güvence altına alır.

29 Ekim, ülkemizde resmi tatil olarak kabul edilir bu nedenle; kamu kurumları, okullar ve birçok özel sektör işletmeleri 29 Ekim tarihinde kapalıdır. Fakat kapatılması mümkün olmayan işletmeler, sağlık ve gıda hizmetleri sunan özel sektör çalışanları, 29 Ekim tarihinde çalışarak ek mesai alma hakkına sahiptir. 

29 Ekim tatili ne zaman sorusunu yanıtlayacak olursak, 29 Ekim 2024 Salı gününe denk gelmektedir. Bankalar, kamu kurumları, okullar ve özel sektöre ait firmalar 29 Ekim’in resmi tatil olmasından dolayı kapalı olacaktır.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yalnızca bir resmi tatil değil aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesidir. 29 Ekim'i kutlamalar eşliğinde dolu dolu geçirmek, Cumhuriyet'in değerlerini gelecek nesillere aktarmanın en güzel yoludur. Cumhuriyetimizin 101.yılı kutlu olsun!

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver