29 Ekim Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

29 Ekim Toplu Taşıma Ücretsiz mi?
29 Ekim Toplu Taşıma Ücretsiz mi?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yıl ülkemizde coşkuyla kutlanmaktadır. Birçok resmi tatilde olduğu gibi 29 Ekim 2024 tarihinde de toplu taşıma, köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağı merak konusu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 2024 yılı takvimine göre haftanın Salı gününe denk gelmektedir. Resmi tatil olarak kabul edilen 29 Ekim’de kamu kurumları, okullar, bankalar, işyerleri, üniversiteler gibi birçok yer kapalıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre toplu taşıma seferleri, 29 Ekim 2024 Salı günü ücretsiz olarak kullanılabilecektir. 

29 Ekim Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar için otobüs, metro, tramvay, deniz otobüsleri gibi toplu taşıma seçenekleri ücretsiz olacak. Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’ndan vatandaşlar ücretsiz olarak ulaşım sağlayabilecek.

Ücretsiz toplu taşıma kullanmak isteyen vatandaşların bu haktan yararlanabilmesi için kişiselleştirilmiş ulaşım kartına sahip olması gerekmekte. 

İlgili İçerik: 28 Ekim Tatil mi Yarım Gün mü? 29 Ekim Resmi Tatili Ne Zaman?

28 Ekim Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

Cumhuriyet Bayramı’ından bir önceki gün 28 Ekim Pazartesi günü toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı ile ilgili resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Fakat geçtiğimiz yıllara göre 28 Ekim’de toplu taşıma seferlerinin ücretli olduğu bilinmekte. Bu nedenle, 28 Ekim 2024 tarihinde toplu taşıma seferleri ücretsiz değildir.

29 Ekim Köprü ve Otoyollar Ücretsiz mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda köprü ve otoyolların ücretsiz olması beklenirken bu konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat, her resmi tatilde olduğu gibi 29 Ekim 2024 Cumhuriyet Bayramı’nda da ücretsiz köprü geçişleri sadece devletin işlettiği köprü ve otoyollarda geçerli olmaktadır. Yani Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan köprüler resmi tatillerde ücretsiz olarak kullanılabilecektir.

29 Ekim’de ücretsiz olan köprü ve otoyollar şunlardır:

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü

  • Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

  • Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi)

  • Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi)

  • Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu

  • İzmir - Çeşme Otoyolu

  • İzmir - Aydın Otoyolu

  • Çukurova Otoyolları

28 Ekim Tatil mi?

28 Ekim 2024 Pazartesi gününe denk gelmektedir ve Resmi Gazete’de bulunan bilgilere göre 28 Ekim, Cumhuriyet Bayramı’nın arefesi olarak kabul edilir. Devlet daireleri ve okul gibi kamu kurumları 28 Ekim’de yarım gün resmi tatildir. 28 Ekim 2024 Pazartesi 13:00’a kadar kamu kurumları, devlet daireleri ve  bankalar hizmet vermeye devam edecektir. Okullar ise 28 Ekim’de 13:00’a kadar açık olacak ve öğleden sonra yarım gün tatil edilecektir. 

 

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver