Ders Saatleri Kısaldı mı?

Ders Saatleri Kısaldı mı?
Ders Saatleri Kısaldı mı?
2024-2025 eğitim döneminin başlamasıyla beraber, kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle ders saatlerinde değişiklik söz konusuydu. Bu nedenle öğrenciler ve veliler tarafından Ders Saatleri Kısaldı mı?, Ders Saatleri Değişti mi? gibi sorular gündeme geldi.

Okullardaki ders saatleri ile ilgili değişiklikler geçtiğimiz günlerde MEB tarafından duyuruldu. Kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle bir süredir ders saatlerinin kısaltılması ile ilgili değişikliklerin yapılacağı sık sık gündeme gelmekteydi. Bunun üzerine öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen ders saatlerinin kısalıp kısalmadığı veya ders saatlerinin değişip değişmediği ile ilgili birçok sorunun cevabı merak edilmekte.

Ders Saatleri Kısaldı mı?

2024-2025 eğitim döneminin geçtiğimiz ay başlaması ile beraber okullarda ders saati değişikliği İstanbul, Ankara, İzmir gibi iller başta olmak üzere öğrenciler ve veliler tarafından takip edilmekte. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “okul ve ders saati” konulu genelgeyi tüm il valiliklerine göndermesi üzerine okul ders saatleri değişti.

Okullarda ders saatleri planlanırken gün doğumu ve gün batımı saatleri ile toplumsal şartlar da dikkate alındı. İstanbul genelindeki okullarda bulunan öğrenci yoğunluğu nedeniyle ikili eğitim yapılan okullarda ders saatleri kısaltıldı.

Yapılan düzenlemeye göre tekli eğitimin yapıldığı İstanbul’un; Adalar, Bakırköy, Şile, Şişli ve Tuzla ilçeleri haricindeki 34 ilçede bulunan okul ders saatleri 35 dakikaya düşürüldü. 

40 dakika olan ders saatleri; okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında geçici olarak kısaltılarak, 35 dakikaya indirildi.

İlgili İçerik: Ara Tatil Ne Zaman?

Ders Saatleri Değişti mi?

Türkiye’de 2016 yılında alınan Bakanlar Kurulu Kararnamesine göre yaz saati uygulaması kalıcı hale gelmişti. Yaz saati uygulaması nedeniyle birçok veli, çocuklarının gün doğmadan karanlıkta okula gitmesinden şikayetçi olup kış saati uygulamasının geri getirilmesini talep etmişti.

Gündeme gelen kış saati tartışmalarının ardından böyle bir uygulamaya geçilmeyeceği duyuruldu fakat Milli Eğitim Bakanlığı, velilerin bu taleplerini değerlendirmeye alarak okul ders saatleri ile ilgili tüm il valiliklerine genelge gönderdi. İl bazlı gönderilen genelgede, ders başlangıç saatlerini belirlemek için gün doğumu ve gün batımı saatlerinin göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekti. 

Gönderilen genelgeler ile ilgili il valilikleri tarafından okul ders saatlerinin değiştirebileceğinin vurgulanması üzerine, İstanbul Valiliği açıklama yaparak ders saatlerinin değiştiğini duyurdu. 34 ilçede ikili eğitim yapılan okullarda ders saatleri değiştirilerek geçici olarak 35 dakikaya indirildi. 

İstanbul Valiliği’nin ardından Gaziantep Valiliği’de açıklama yaparak öğrencilerin gün ışığından daha fazla yararlanması amacı ile iki eğitim yapan anaokullarında ders saatini 50 dakikadan 45 dakikaya düşürdü. Gaziantep’teki ilkokul ve ortaokullarda ise ders saatinin 40 dakikadan 35 dakikaya düşürüldüğünü belirtti. 

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver