Evlilik İzni Kaç Gün?

Evlilik İzni Kaç Gün?
Evlilik İzni Kaç Gün?
Evlilik, iki yabancının karşılıklı saygı ve ortak değerleri paylaştığı evrensel bir anlaşma diyebiliriz. Hayatlarının sonraki kısmını birlikte geçireceklerine dair birbirlerine söz verecek çift için önemli olan bu günde ve bir süre sonrasında çalışmak tabii ki hiç eğlenceli olmaz. Peki sizi oldukça rahatlatacak olan evlenme izni kaç gün?

Evlilik İzni Nedir?

Evlilik izni, yasalarla çalışanlara verilmiş bir izindir. Evlilik izni kullandığınız takdirde yıllık izniniz azalmaz ve ücretli bir izin türü olduğu için maddi olarak da etkilenmezsiniz. Ayrıca evlilik izninin kullanılması gereken belli bir süre kısıtı bulunmamaktadır. Bu da evlilik izninin ne zaman başlaması ve ne zaman kullanılması gerektiğinin belirtilmediği anlamına gelir. Yani evlilik gerçekleştiği sürece nikâhtan hemen sonra da kullanılabilir, farklı bir tarihte de.

Evlilik İzni Maaştan Kesilir mi?

İş Kanunu'na göre, evlenen bir işçiye evlilik izni verilir ve bu izin süresince işçi normal maaşını almaya devam eder. Yani evlilik izni aldığınızda maaşınızdan kesinti yapılmaz.

Evlilik İzni Kaç Gündür?

İş Kanunu’na göre evlilik izni, evlenecek olanlara verilmiş bir haktır. Ancak evlilik izni konusunda önemli bir ayrım bulunmaktadır. Özel sektör çalışanları için evlilik izni 3 gündür. Devlet memurları için evlilik süresi 7 gündür. Özel sektör çalışanları firmalarının politikalarına ve evlilik konusundaki özel durumlara göre daha uzun süre de izin yapabilmektedir.

Evlilik İzni İçin Dilekçe Yazılmalı mıdır?

Evlilik izni kullanmak isteyen çalışanların dilekçe doldurması gerekmektedir. Nikah tarihinin belirlenmiş olması evlilik izniniz için önemlidir. Gerekli belgeleri hazırlayarak dilekçenize ekleyip evlilik izninizi kullanabilirsiniz.

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver