İUP Maaşı Ne Kadar? Ne Zaman Yatacak?

İUP Maaşı Ne Kadar? Ne Zaman Yatacak?
İUP Maaşı Ne Kadar? Ne Zaman Yatacak?
İUP, İşkur tarafından işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli kişileri yetiştirmek amacıyla oluşturulan bir programdır. İUP kapsamında çalışanların maaşının ne zaman yatacağı ve İUP maaşının ne kadar olduğu birçok kişi tarafından merak edilmekte.

İşgücü Uyum Programı (İUP), işgücü piyasasında karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek ve nitelikli işgücünü kazandırmak amacı ile oluşturulmuş bir sistemdir. İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik olan İUP, dezavantajlı gruplar başta olmak üzere işsiz olan kişilerin işgücü piyasasında yerini almasına yardımcı olmaktadır. Bunun için kişilere; bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve iş disiplini kazanması için çeşitli programlar sunar. Yazımızın devamında; İUP Maaşının ne kadar olduğu ve ne zaman yatırılacağı hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

İUP Maaşı Ne Kadar?

Geçtiğimiz günlerde, İşgücü uyum Programı (İUP) kapsamında, katılımı artırmak için çeşitli eğitimler ve iş deneyimlerinin yapılacağı açıklanmıştı. Özellikle de uzun süre işsiz olanlar, kadınlar, engelliler ve eski hükümlüler gibi dezavantajlı gruplara öncelik tanınacağı bildirilmişti. 

9 Eylül 2024 tarihinde başlayan bu programa katılan kişilere, İUP maaşları günlük olarak yatırılacaktır. İUP kapsamında ilk hafta yoğunlaştırılmış bir eğitim alınması nedeniyle haftada 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) çalışması planlanmaktadır. 2024 yılı için İUP maaşı günlük 566,73 TL olarak belirlenmiş olup %5,5 oranında ise SGK primi ödemesi yapılacaktır. Programa katılım sağlanan süre içerisinde katılımcıların İUP maaşı aylık ortalama 8 bin TL’dir. Belirtilen rakamın Ekim ayından itibaren 12 bin TL’ye çıkarılacağı söylenmektedir. 

İlgili İçerik: İşgücü Uyum Programı (İUP) Nedir?

İUP Maaşı Ne Zaman Yatacak?

İşkur kapsamında yapılan İşgücü Uyum Programı (İUP), işgücü piyasasındaki önemli bir boşluğu doldurmakla beraber katılımcılara da yeni fırsatlar sunmakta. İUP kapsamındaki programlar sayesinde bireyler, yeni nitelikler beceriler kazanarak istihdam edilme şanslarını artırmakta ve ekonomik hayata daha aktif bir şekilde katılmaktadır. Özellikle dezavantajlı gruplara öncelik verilecek olması ise iş bulmada zorluk çeken kişiler için bu programları avantajlı hale getirmektedir.

9 eylül 2024 tarihinde başlayan İUP katılımcıları tarafından merak edilen “İUP maaşı ne zaman yatacak?” sorusu ise sıklıkla gündeme gelmektedir. İUP maaşlarının ne zaman yatırılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı fakat İUP maaşlarının Ekim ayı içerisinde katılımcıların hesabına yatırılacağı tahmin edilmektedir. 

İUP maaş ödemeleri, program kapsamında çalışılan gün sayısına göre hesaplanmaktadır. Yapılan açıklamaya göre günlük 566.73 TL yatırılacağı bildirilmişti ancak, Ekim ayından itibaren İUP maaşlarında artış yapılacağı ve aylık tutarın 12 bin TL’ye çıkarılacağı belirtildi. 

İlgili İçerik: İUP Başvurusu Nasıl Yapılır?

İUP Başvuru Şartları Nelerdir?

İşkur kapsamında düzenlenen İşgücü Uyum Programı (İUP), İşkur resmi web sitesi üzerinden yapılan başvurular aracılığı ile gerçekleşmektedir. Kadınlar, eski hükümlüler ve engelli bireylerin İUP başvurusu gizli bir şekilde değerlendirilecektir. İUP başvurusu yapmak için öncelikle katılımcıların belirtilen şartlara uygunluk sağlaması gerekmektedir. İUP başvuru şartları şunlardır:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak,

  • İşkur sistemine kayıt olmak,

  • Son 1 yıl içerisinde sigortalı olarak çalışmamış olmak,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • Malullük ya da yaşlılık maaşı almamış olmak,

  • İşkur tarafından verilen işsizlik sigortası ve işsizlik maaşından faydalanmıyor olmak,

  • Katılacak kişinin hane içerisindeki gelirin 34.004,26 TL’nin altında olması gerekmektedir. 

 

 

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver