KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Nelerdir?

KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Nelerdir?
KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Nelerdir?
Başarılı bir girişimci olmanın temelini atan KOSGEB Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik alanında sağladığı destek ile Türkiye’de bulunan birçok yenilikçi fikri gerçekleştirmeye yardımcı olmaktadır. KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Nedir?, KOSGEB Girişimcilik Eğitim Sertifikasını Kimler Alabilir?, KOSGEB Girişimcilik Eğitim Belgesi Nasıl Alınır? gibi soruların yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Nedir?

KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın kısaltmasıdır. KOSGEB Türkiye’de yenilikçi fikri olan birçok girişimciye eğitim desteği ve finansal olarak destek sağlamaktadır. Sağlanan bu eğitim programının amacı, girişimcileri iş hayatına hazırlamak ve başarıya giden bu yolda hedeflerine ulaşmaları için gerekli bilgileri ve kaynakları sunmaktır.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi, iş kurmayı düşünen, hedefleyen ya da yeni işletme sahibi olan kişiler için hazırlanan bir eğitim programıdır. KOSGEB girişimcilik eğitimi, girişimcilerin mevcut iş fikirlerini geliştirmelerine, iş planlarını doğru bir şekilde oluşturmalarına ve işletme süreçlerini yönetmelerine yardımcı olmaktadır.

KOSGEB girişimcilik eğitimi alanında uzman eğitmenler tarafından verilen teorik ve pratik uygulamalardan oluşmaktadır.

KOSGEB Girişimcilik Eğitiminin Faydaları

KOSGEB girişimcilik eğitiminin, eğitimi alacak olanlara iş hayatı için birçok faydası bulunmaktadır. Bunlar;

  • İş Fikrinin Geliştirilmesi: KOSGEB Girişimcilik Eğitimi, katılım sağlayanlara mevcut iş fikirlerini nasıl geliştirebileceklerini öğretmektedir. Rekabet ve piyasa analizi gibi konuların üzerinde bilgiler vererek katılım sağlayanlara iş fikirlerini somutlaştırmaları ve ticari potansiyellerini belirlemelerini sağlar.

  • İş Planı Oluşturma: İşletmenin başarılı olabilmesi için önemli olan noktalar detaylı bir şekilde KOSGEB Girişimcilik Eğitimi kapsamında ele alınmaktadır. Katılım sağlayan kişiler gelir ve gider tahminleri, pazarlama stratejilerini konusunda detaylı bilgi sahibi olmaktadırlar.

  • Finansal Yönetim Becerileri: İşletme sahibi olanlar için finansal yönetim bir hayli önemlidir. KOSGEB Girişimcilik Eğitimi, katılım sağlayan kişilere temel olarak finans kavramlarını öğretmektedir. Bunların haricinde bütçe oluşturma, nakit yönetimi ve vergi planlaması gibi konularda pratik ve önemli bilgiler sunmaktadır.

  • Kredi ve Destek Programları: KOSGEB Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik fikri olan ve bunu hayata geçirmek isteyen girişimcilere çeşitli destek ve kredi programları ile de yardımcı olmaktadır. 

KOSGEB Girişimcilik Eğitim Sertifikasını Kimler Alabilir?

  • 18 yaşını doldurmuş olanlar,

  • Okur yazar olanlar,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar,

  • Daha önce herhangi bir girişimcilik eğitimine katılmamış olanlar,

  • Herhangi bir suç örgütüne üye olmamış olanlar alabilmektedir.

KOSGEB Girişimcilik Eğitim Belgesi Nasıl Alınır?

KOSGEB Girişimcilik Eğitim belgesi almak için online olarak başvuruda bulunulması gerekmektedir. Programa kabul edilen girişimci adaylar, eğitimlerine online olarak da katılım sağlayabilmektedir. Belgeyi almak için yapılması gereken adımlar ise şunlardır:

  • KOSGEB e-akademi adresine tıklayın.

  • Hesabınıza ekranın sağ üst kısmında bulunan bölümden giriş yapın ve açılan e-devlet ekranından giriş yapın.

  • Tüm eğitimler bölümüne tıklayıp kategoriler kısmından almak istediğiniz eğitimi seçin.

  • İlk önce geleneksel girişimcilik eğitimi ile başlamanız gerekmektedir daha sonrasında ileri girişimcilik eğitimi alabilirsiniz.

  • Eğitimi belirlenen koşullarda sağladıktan sonra sorulan soruları eksiksiz ve doğru bir şekilde yanıtladıktan sonra KOSGEB Girişimcilik Belgesine sahip olabilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimini tamamladıktan sonra belge için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. KOSGEB Girişimcilik Eğitimi için de herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Eğitimlere %80 oranında katılım gösteren girişimci adaylara belgeleri ücretsiz bir şekilde verilmektedir. 

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Belgesi Ne Kadar Sürede Alınır?

KOSGEB girişimcilik eğitimi, 4 kısımdan oluşmaktadır. Eğitimin 4 bölümünün içeriği toplam 32 saattir. 

KOSGEB Girişimcilik Eğitimini tamamladıktan ve belgeyi almaya hak kazandıktan sonra bu belge ile şirket kurabilirsiniz. Şirket kurduktan sonra ise destek alabilmek için en geç 2 yıl içerisinde başvuru yapılmalıdır. Mevcut olan bir işletmeniz varsa da, işletmenizin henüz 2 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir aksi takdirde başvurunuz KOSGEB tarafından kabul edilmeyecektir.

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver