Kurumsal Wellbeing Nedir?

Kurumsal Wellbeing Nedir?
Kurumsal Wellbeing Nedir?
Wellbeing, kişinin genel yaşam kalitesi ve refahını ifade eden bir terimdir. Ancak son zamanlarda insan kaynakları yöneticilerinin de üzerinde durduğu bir konu oldu.

Wellbeing kavramı, bireylerin hayatlarından aldığı tadı, yaşam kalitesini, mutluluk düzeyini ve iç huzurunu ifade eder. Anlayacağınız üzere yalnızca fiziksel sağlık ile ilişkilendirilemez. Finansal duruma, iş tatminine, zihinsel ve duygusal durumlar da wellbeing kavramının içerdiği faktörler arasında yer alır.

Peki wellbeing kavramı neden insan kaynakları çalışanlarının gündeminde? Tabii çalışanların ve firmaların hedeflerine ulaşabilmeleri için.

Kurumsal Wellbeing Ne İşe Yarar?

Son yıllarda çalışanlar özellikle de büyükşehirlerde yaşayan oldukça yüksek tempolu bir maratonun içerisindeler. Bir döngünün içerisine tıkılıp kalmış, monotonlaşan bir hayatın içerisinde kendilerine zaman ayıramayan pek çok insan var. Teknolojinin ve iletişim araçları ve platformlarının çevrelediği yaşantımızda iş hayatının getirdiği stresi ve yorgunluğu üzerimizden atmak, rahat bir nefes almak için duraksayamıyoruz bile. İşte tam bu noktada wellbeing devreye giriyor.

Bunaltıcı döngünün içerisinde iş yaşam dengesinin kurulamaması, stresin altında ezilmeyi, yapılan işten keyif alınamaması, zihinsel ve fiziksel olarak ihtiyaçların karşılanamaması gibi durumlarla bazen çalışanlar tek başına mücadele edemeyebilir. Bu nedenle insan kaynakları çalışanları çalışan refahının sağlanabilmesi için wellbeing kavramını keşfetmeye başlamışlardır.

Kurumsal Wellbeing, bir işyerinde çalışanların genel refahını ve işyerindeki yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan bir yaklaşımı ifade eder. Bu yaklaşım, işyerlerinin sadece çalışanların işlerini yapmalarını değil, aynı zamanda sağlıklı, mutlu ve tatmin olmuş bir şekilde çalışmalarını teşvik etmeyi hedefler.

Kurumsal Wellbeing Nasıl Sağlanır?

Kurumsal Wellbeing, çalışanların finansal, fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlar ve işyerinde genel bir iyilik hali ve memnuniyet oluşturmayı hedefler. Bu yaklaşım, çalışanların iş performansını artırmanın yanı sıra işveren markası güvenilirliği ve rekabet gücünün yükselmesine de katkıda bulunabilir.

Kurumsal Wellbeing Uygulamaları

Fiziksel Sağlık

İşyerinde sağlıklı yaşamı sağlamak için ergonomik çalışma ortamları sağlanabilir. Daha rahat koltuklar, uygun yükseklikte masalar gibi geliştirmeler çalışanların daha konforlu bir şekilde iş yapmalarını sağlayacaktır. Bununla birlikte halı saha maçları ve bisiklet sürme gibi fiziksel aktiviteler, sağlıklı beslenme - diyetisyen desteği ve egzersiz imkanları da bu kategoride firma ve çalışanlar açısından olumlu sonuçlar doğurabilir.

Zihinsel Sağlık

Çalışanlara yönelik psikolojik destek hizmetleri, meditasyon programları, duygusal zeka ve stres yönetimi eğitimleri çalışanların zihinsel sağlığını destekleyebileceğiniz yöntemler arasında yer alıyor.

Finansal Destek

Çalışanlara belli dönemlerde verilebilecek ikramiyeler onları finansal açıdan rahatlatabilir ve ihtiyaçlarını karşılayabilir. Bayramlarda vereceğiniz ikramiyeler, hediye çekleri, çekilişler, ürünler ve aklınıza gelebilecek her türlü maddi destek çalışanlarınızın bağlılığını ve güvenini kazanmanızı sağlayabilir.

Çalışanlarınızın motivasyonunu yükseltip, iş verimliliği ve performansını iyileştirebileceğiniz çok fazla wellbeing uygulaması mevcut. İşbirliği ve takım çalışmasını güçlendirip işveren markanızın güvenilirliğini sağlayabileceğiniz kurumsal wellbeing uygulamalarını es geçmemenizi tavsiye ederiz.

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver