
Noterler, günlük hayatta sıklıkla gidilen ve resmi işlemler için büyük öneme sahip olan kamu kurumlarıdır. Noter aracılığıyla, resmi belgelerin tasdik edilmesi, sözleşme, vekaletname ve vasiyetnamelerin düzenlemesi, resmi kayıtların tutulması, alım-satım işlemleri gibi birçok hukuki işlem yapılmaktadır. Noterde yapılan işlemlerden faydalanmak isteyen birçok kişi, noter çalışma saatlerini, cumartesi günü noterin açık olup olmadığını, noterin kaçta açılıp kapandığını, nöbetçi noterlerin ne zaman çalıştığını merak etmektedir. Bu yazımızda, noterlerin çalışma saatleri, noter öğle arası, nöbetçi noterler hakkında bilgiler sunacağız.
Noter Kaçta Açılıyor ve Kapanıyor?
Noterler, Türkiye'nin her il ve ilçesinde bulunan kurumlarından biridir ve Noter çalışma saatleri kamu kurumlarının çalışma saatleri ile aynıdır. Noterde birçok işlem hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılabildiği gibi nöbetçi noter hizmeti ile de hafta sonu yapılabilmektedir.
Noterler, hafta içi sabah 09:00’da açılır ve akşam 17:00’da kapanır. Bu süre içerisinde tapu, alım-satım, vasiyetname, ihtarname gibi birçok işlem için herhangi bir noter şubesine gidebilirsiniz.
Noterler, 12:30 ile 13:30 saatlerinde öğle arası vermektedir. Fakat noterin bulunduğu bölgedeki yoğunluğa bağlı olarak öğle arası 12:00 ile 13:00 saatleri arasında da gerçekleşebilir. Yapılacak olan işlemleriniz için, noter öğle arası saatlerini göz önünde bulundurmanız, bekleme süresini azaltarak işlemlerinizi hızlı bir şekilde halletmenize yardımcı olacaktır.
Noter Çalışma Saatleri
Kira sözleşmesi, satış sözleşmeleri, muvafakatname, beyanname, vekaletname, tutanak, imza sirküsü gibi birçok belgenin düzenlendiği ve resmi kayıtların tutulduğu kurum olan noterlerin çalışma saatleri kamu kurumlarının çalışma saatleri ile benzerlik gösterir.
Noter çalışma saatleri hafta içi 09:00 ile akşam 17:00 arasındadır. Bu saat dilimleri içerisinde özellikle sabah saatleri noterlerin en yoğun hizmet verdiği zaman dilimidir.
Hafta içi işlemlerini gerçekleştiremeyen ve hafta sonu işlem yapmak isteyen birçok kişi, noterin cumartesi açık olmadığını merak etmektedir. İşlemlerini gerçekleştiremeyen ya da acil işlemleri olan kişiler için hafta sonu nöbetçi noter hizmeti bulunur.
Nöbetçi Noter Nedir?
Noter, çeşitli evrakları ve belgeleri hazırlayan ya da onaylayan bir kamu hizmetidir. Nöbetçi noter, hafta sonları ve resmi tatillerde noterlik hizmetinin devam etmesi için yapılan bir uygulamadır. Acil noterlik işlemleri olan vatandaşlar için büyük rahatlık sağlayan nöbetçi noter uygulaması, Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen noterlerin arasında dönüşümlü olarak yapılmaktadır. Hangi noterlerin nöbetçi olduğuna, Türkiye Noterler Birliği’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.
İlgili İçerik: PTT Çalışma Saatleri: Kaçta Açılıyor ve Kapanıyor?
Nöbetçi Noter Çalışma Saatleri
Nöbetçi noter uygulaması Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen noterler arasında dönüşümlü olarak yapılmaktadır. Araba satış sözleşmeleri, kira sözleşmeleri, ihtarname, vasiyetname, vekaletname, ihtarname düzenleme gibi görevleri olan noterler, hafta sonu ve resmi tatillerde de nöbetçi noterler aracılığı ile hizmet vermektedir.
Nöbetçi Noter çalışma saatleri, Cumartesi günü saat 10:00 ile 16:00 arasında, Pazar günü ise 10:00 ile 14:00 arasındadır.
Noter Resmi Tatillerde Açık mı?
Noterler hafta içi 09:00 ile 17:00 arasında hizmet veren kurumlardır. Resmi tatil günleri olan 1 Ocak, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi günlerde noterler kapalı olup, nöbetçi noterler hizmet vermektedir. Resmi tatillerde nöbetçi noterlerin çalışma saatleri, Türkiye Noterler Birliği’nin resmi web sitesinde bulunan duyurular kısmında belirtilmektedir. Resmi tatillerde yapılması gereken noter işlemleriniz için Türkiye Noterler Birliği’nin web sitesi üzerinden hangi noterlerin nöbetçi olduğunu ve kaça kadar hizmet verildiğini öğrenebilirsiniz.
Noterde Hangi İşlemler Yapılır?
Noterler, birden fazla alanda hizmet veren ve çeşitli hukuki işlemleri gerçekleştiren kurumlardır. Noterde yapılan işlemler ve verilen hizmetler şunlardır:
-
Evlilik sözleşmesi
-
Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi
-
Devir sözleşmeleri
-
Miras taksimi, gayrimenkul, hibe vaadi sözleşmeleri
-
Şirket sözleşmeleri
-
İrtifak hakkı vaadi ve ortak mülkün idaresi sözleşmeleri
-
Medeni Kanun’un 748. maddesine müstenit sükna hakkı sözleşmeleri
-
Kaydı hayat ile irat bağlanması sözleşmesi (Borçlar Kanunu 507)
-
Vefat edene kadar bakma sözleşmesi (Borçlar Kanunu 511)
-
Mülkiyeti muhafaza kaydı ile satış sözleşmesi
-
Kira sözleşmesi
-
Menkul mallarda hibe sözleşmesi
-
Taksim ve ifraz sözleşmesi
-
Evlat edinme sözleşmesi
-
Temlik
-
Taahhütname
-
Kefaletname
-
Vasiyetname
-
Vakıf senedi
-
Aile vakfı senedi
-
Tanıma senedi
-
Muvafakatname
-
Sulhname
-
Yediemin senedi
-
Rehin senedi
-
Borç senedi
-
Fesihname
-
İbraname
-
Beyanname
-
Şahadetname
-
Piyango, Kur’a ve toplantı tutanağı
-
Emanetleri saklama tutanağı
-
İfade tutanağı
-
Tespit tutanağı
-
Vekâletname
-
Defter onaylanması
-
Çeviri
-
Örnek çıkartma
-
İmza sirküleri
-
Protesto işlemleri
-
İhbar - ihtarname işleri ve tebliği
-
Tescil
-
Tebligat
Secretcv.com'da yayınlanan binlerce iş ilanı arasından hayalinizdeki işi bulmak için hemen CV oluşturun!
İlginizi Çekebilecek Yazılar

Noter Çalışma Saatleri: Kaçta Açılıyor ve Kapanıyor?
Yayınlama Tarihi: 24 Nisan 2025
Sayısal Bölümler Nelerdir?
Yayınlama Tarihi: 24 Nisan 2025
İtalya’da Asgari Ücret Ne Kadar?
Yayınlama Tarihi: 21 Nisan 2025
Özgeçmiş Hazırlama İpuçları ve CV Örneği
Yayınlama Tarihi: 17 Nisan 2025
Yemeksepeti Kuryesi Ne Kadar Kazanıyor?
Yayınlama Tarihi: 15 Nisan 2025En Yeni Yazılar
Noter Çalışma Saatleri: Kaçta Açılıyor ve Kapanıyor?
Sayısal Bölümler Nelerdir?
İtalya’da Asgari Ücret Ne Kadar?
Özgeçmiş Hazırlama İpuçları ve CV Örneği
Yemeksepeti Kuryesi Ne Kadar Kazanıyor?
Üniversite ve Bölüm Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çin’de Asgari Ücret Ne Kadar?
Sağlık Çalışanı Nöbet Ücretleri 2025
ÖSYM Sınav Ücretleri 2025
Askerlik Süresi Ne Kadar? Kaç Ay?