Üniversite Tercihi Yaparken Aklınızda Bulunması Gerekenler

Üniversite Tercihi Yaparken Aklınızda Bulunması Gerekenler
Üniversite Tercihi Yaparken Aklınızda Bulunması Gerekenler
Üniversite tercih döneminde sona yaklaşıyoruz. Üniversite tercihi yaparken aklınızda bulunması ve dikkat etmeniz gerekenler yazımızda.

Haziran ayında üniversite okuyabilmek için TYT, AYT ve YDT kısaltmalı 3 farklı sınava giren adaylar tercih döneminde.  Geçtiğimiz hafta açıklanan sınav sonuçlarıyla birlikte birçok öğrenci mezuna kalmış olsa da birçok öğrenci de yavaş ve temkinli adımlarla tercihlerini yapmaya başladı. Peki mesleğinizi ve muhtemelen geleceğinizi belirleyecek bu tercihi yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Bölüm Seçimi

İlk olarak kendi yeteneklerinizin ve ilgi alanlarınızın farkında olarak tercih yapmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede kendiniz için doğru bölümü seçebilirsiniz. İlerleyen yıllarda yaşanabilecek olan pişmanlıkların ve bölüm değiştirme isteğinin önüne geçebilirsiniz.

Kendiniz için doğru bölümü seçerken kariyer hedeflerinizi de göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bir pazarlamacı olarak kariyer basamaklarını tırmanmak istiyorsanız hukuk fakültesi sizin için doğru bir seçim olmayacaktır. Ayrıca binlerce öğrencinin de  her yıl mezun olduğunu unutmayın. Seçiminizi yaparken iş fırsatlarını da düşünmenizde fayda var. Mezun olduktan sonra iş bulma şansınızın yüksek olduğu alanlara yönelmek sizin için avantaj sağlayabilir.

Üniversite Seçimi

İlgi alanlarınıza ve yeteneklerinize uygun bir bölüm seçmeyi başarabildiyseniz sırada 2. adım var. Bu noktada belirlediğiniz bölüm hangi üniversitelerde mevcut araştırmanız gerekiyor. Belirlediğiniz eğitim programını sunan üniversiteleri listeledikten sonra üniversitelerin akademik kadrosunu gözden geçirebilirsiniz. Bu sayede öğretim kadrosunun uzmanlık alanlarını, akademik başarılarını ve popülerliğini keşfedebilirsiniz. Bu durumlar sizin alacağınız eğitim kalitesini ve iş olanaklarınızı etkiler.

Üniversitenin sunduğu olanaklar; laboratuvar, kütüphane, bilgisayar, enstrümanlar vb. eğitimi destekleyici materyallerin varlığı ve kalitesi de üniversite seçimi için fikrinizi etkilemeli. Bu imkanlar siz lisans eğitim kalitenizi belirleyecek önemli kriterlerden biri olmalı.

Lisans diplomasının uluslararası geçerliliği olup olmadığı konusunda da araştırma yapabilirsiniz. Özellikle yurt dışında kariyer yapmayı planlayanlar için tercihler üzerinde oldukça önemli bir etkendir.

Üniversitenin İmkanları Neler?

Kampüs bölgesindeki imkanları araştırmanız üniversite deneyiminizi daha da iyi hale getirebilir. Kampüs içerisinde ve çevresindeki spor tesisleri, sosyal aktivite alanları, üniversite öğrenci kulüpleri için faaliyet alanları gibi mekanlar üniversite yaşantınızı zenginleştirir. Üniversitenizin konumunun, ulaşım ve yaşam stili açısından size kolaylık sağlaması da oldukça önemli.

Eğer şehir dışında okuyacaksınız üniversitenizin yurt imkanları da sizin tercihinizi etkileyebilir. Üniversite çevresindeki kiralık ev imkanları da bütçenize uygunsa değerlendirilebilir.

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver