ABank / Çiğdem Başık: Ne Mutlu Hobisi Olana
Mutlu Bankacılık sloganıyla dikkat çekiyorsunuz. Peki mutlu çalışanlara sahip olmak için neler yapıyorsunuz?
Mutlu Bankacılığın öncelikle kendi çalışanlarımızın mutluluğundan geçtiğine inanıyor ve çalışanlarımızın motivasyonunu sağlamak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan biri de İnsan Kaynakları Grubu içerisinde yer alan Kurumsal İletişim bölümümüzün önderliğinde yürütülen ve AClub olarak adlandırdığımız sosyal aktivite kulübü. AClub; isteyen her çalışanımızın içinde yer alabildiği, müzikten dansa, tiyatrodan, geziye, su sporlarından fotoğrafçılığa kadar uzanan farklı aktivitelerin düzenli olarak gerçekleştirildiği ve ABank çalışanlarına özel bir dünya. "Ne Mutlu Hobisi Olana sloganı” ile gerçekleştirdiğimiz onlarca etkinlik ile çalışanlarımıza iş arkadaşları ile iş dışında bir etkinlik ortamı yaratıyoruz. Bu da aidiyet duygusu geliştirmenin yanı sıra çalışanlar arasındaki ekip ruhuna da olumlu katkılar sağlıyor. İsteyen çalışanlarımız kendi yakınlarını da bu sosyal aktivitelere dahil edebiliyor.
Tüm çalışanlarımızın aktif bir şekilde yer aldığı AClub her geçen gün büyüyen ve kendi kendine gelişen bir yapı haline geliyor.
Örneğin bankamızın orkestrası The Bankers şirketler arası yarışmalarda bizi başarı ile temsil etmenin yanı sıra şirket içi etkinliklerde de tüm çalışanlarımızın tarafından beğeni ile dinleniyor. Bankamızın tiyatro grubu da oldukça aktif çalışmalar yürütüyor. Tiyatro grubumuz son olarak geçtiğimiz günlerde kendileri yazıp sahneledikleri komedi oyun ile hepimize keyifli saatler yaşattı.
Kadın çalışanlarınızın oranı nedir? Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık çalışmalarınız var mı? Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?
ABank’ta kadın çalışanlarımızın oranı yüzde 49. Bu açıdan kadınlara yönelik bir pozitif ayrımcılığımız bulunmuyor. Biz ABank’ta tüm çalışanlarımıza aynı değeri veriyor ve bunu çalışma şeklimizin her aşamasında çalışanlarımıza da hissettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. ABank olarak bu kapsamda eşitlikçi bir yaklaşım sergilediğimizi söyleyebiliriz.
Şirket bünyesinde terfi mekanizması nasıl işliyor? En alt kademeden işe başlayan bir çalışanın en tepe yönetim pozisyonuna kadar yükselme olanağı var mı?
Çalışanlarımızın bulundukları ünvan kademesinden bir üst pozisyona yükselebilmeleri için gerekli koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Bu konuda belirlenmiş bazı prosedürlerimiz var. Genel olarak, çalışanlarımızın bulundukları pozisyonda minimum 2 yıllık deneyimi kazanmış olmalarını esas alıyoruz. Şirket içinde açılan pozisyona özel olarak beklenen diğer şartların da sağlanması durumunda çalışanlarımız banka içerisinde yükselebilmektedir. ABank’ta çalışanlarımızın terfilerini destekliyoruz ve çalışanlarımıza uygun koşullarda tepe yönetime kadar yükselme imkanı tanıyoruz.